Călinoiu: Trebuie urgentată regionalizarea, altfel se pierd bani europeni

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a participat la Consiliul de Dezvoltare Regională care a avut loc, week-endul trecut, la Tulcea. În cadrul întâlnirii s-au purtat discuţii pe tema regionalizării: legislaţie, atribuţii viitoare şi modalităţi de constituire. Potrivit lui Ion Călinoiu, regionalizarea trebuie făcută până la sfârşitul anului pentru a nu se pierde bani europeni.

Preşedinţii mai multor consilii judeţene s-au întâlnit cu guvernanţii week-endul trecut la Tulcea. După mai multe discuţii pe tema regionalizării, Ion Călinoiu spune că se acţionează într-un ritm alert pentru modificarea Constituţiei. “Proiectul privind regionalizarea trebuie implementat până la sfârşitul anului. În momentul de faţă, se acţionează într-un ritm alert pentru modificarea Constituţiei. Discuţiile de la Tulcea s-au bazat pe descentralizarea administraţiei publice. S-a luat fiecare domeniu de activitate în parte pentru că trebuie să ştim din timp ce se va întâmpla cu trecerea unor atribuţii de la nivel naţional către nivelul regional”, a declarat Ion Călinoiu.

Acesta a mai precizat că trebuie urgentată regionalizarea pentru că în caz contrar se pierd bani europeni. „S-a mai realizat o descentralizare în 2010, dar una imperfectă. S-au dat numai responsabilităţi, dar banii sunt tot la minister. Proiectul privind regionalizarea trebuie implementat până la sfârşitul anului pentru că altfel vor fi probleme legate de accesarea fondurilor europene. De exemplu, noi trebuia să ţinem licitaţia pentru modernizarea Dispensarului TBC, dar nu au venit banii de la minister. Dacă exista o prevedere legală în acest sens s-ar fi rezolvat de mult problema”, a menţionat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: