Călinoiu, trei procese și o campanie electorală

Lună ocupată pentru Călinoiu: trebuie să se prezinte la trei procese și are și o campanie electorală de coordonat! Curtea de Apel Alba Iulia a dat un nou termen în procesul dintre Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, și Agenția Națională de Integritate. Noul termen este 24 mai. În luna mai, coordonatorul campaniei electorale PSD trebuie să se prezinte la trei procese, unul pe 10 mai, unul pe 16 mai și altul pe 24 mai. De deciziile din aceste procese depinde participarea acestuia la alegerile din 5 iunie. 

Ion Călinoiu are termen în procesul de incompatibilitate pe 24 mai, pe 10 mai în procesul penal pentru fals în declarații, iar pe 16 mai în dosarul privind suspendarea din funcție. Procesul dintre Călinoiu și ANI este controversat deoarece în baza unei prime sentințe dată de instanța din Gorj, acesta a fost suspendat din funcție. Cu toate că lui Ion Călinoiu i s-a respins cererea de contestare a raportului ANI, ca netimbrată, procesul continuă la Curtea de Apel Alba Iulia.

Tardivitatea contestației, judecată pe 24 mai

La termenul de marți, 26 aprilie, se pare că judecătorii au solicitat și informații de la Parchetul Local. Tot atunci se va admite sau nu că procesul a fost intentat de Călinoiu, împotriva ANI, prea târziu. “În vederea administrării probei cu înscrisuri, propusă de părţi, apreciată de către instanţă utilă pentru soluţionarea excepţiei tardivităţii contestării raportului de evaluare se acordă un nou termen de judecată la data de 24.05.2016. Întrucât cauza se află în stare de amânare se va solicita Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic punct de vedere prin care să precizeze dacă prin întâmpinare a înţeles să formuleze şi o cerere de intervenţie accesorie în sprijinul reclamantului”, se arată în decizia instanței de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Călinoiu a fost trimis în judecată, de Parchetul Local, pentru fals în declaraţii în formă continuată, primul termen fiind pe 10 mai, la Judecătoria Târgu Jiu.

De asemenea, pe 16 mai, Călinoiu are termen la Tribunalul Gorj și în procesul în care a cerut anularea deciziei Prefecturii cu privire la suspendarea din funcție.

Șeful Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, este acuzat că nu și-a declarat toate veniturile în declarația de avere, el câștigând câteva sute de lei și din proiecte europene. Călinoiu spunea că a omis să treacă banii în declarația de avere.

Vizualizări: 1,751

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: