Obiectele pe care nu trebuie să le mai păstrezi în casă

An de an constatăm că nu mai avem suficient spațiu de depozitare în casă şi că dulapurile și sertarele sunt pline de obiecte. Acest lucru se întâmplă din cauza unei organizări proaste și este necesar să renunțați la lucrurile nefolositoare.

Când vă dați seama că ați adunat prea multe lucruri în casă este necesar să le reorganizați și să scăpați de ceea ce nu folosiți. Făcând acest lucru de două ori pe an veți câștiga spațiu în plus de depozitare, iar casa nu va mai fi aglomerată de lucruri inutile.

Hainele de vară trebuie depozitate în sezonul rece și invers, pentru a avea în dulap doar obiecte pe care le purtați în mod frecvent. Apoi, hainele care nu mai sunt la modă sau pe care le păstrați în speranța că veți slăbi și vi se vor potrivi din nou ocupă locul degeaba. Toate obiectele vestimentare pe care nu le-ați mai purtat în ultimele 12-18 luni ar trebui aruncate, reciclate sau donate.

Sertarele de la birou pot fi pline cu obiecte inutile. Pixurile și cariocile uscate, lipiciul consumat sau rezervele de cerneală consumate ar trebui să ajungă la gunoi. Apoi, în sertarul cu acte, asigurați-vă că nu păstrați hârtii inutile precum facturi vechi de ani de zile sau certificate de garanție pentru obiectele electrocasnice, după ce perioada de garanție a expirat.

Cablurile, bateriile, tastaturile, boxele pe care nu le mai folosiți ar trebui, de asemenea, să dispară din casă. Șosetele fără pereche, vasele sau caserolele la care ați pierdut capacul, lenjeriile de pat descompletate ar trebui să dispară și să facă loc lucrurilor noi, pe care chiar le folosiți.

Ceaiurile și condimentele expirate din bucătărie, cosmeticele de orice fel din baie sau medicamentele și suplimentele alimentare din sertarul cu medicamente care au depășit termenul de valabilitate nu fac decât să ocupe locul inutil și să vă pună sănătatea în pericol şi trebuie aruncate.

Părinții obişnuiesc să păstreze jucării, desene, creioane de colorat și plastilină care le aparțin copiilor. Micuții nici nu le mai bagă în seama, așa că acele lucruri stau aruncate în diferite colțuri din casă și adună praf de aceea trebuie să aruncați ce nu mai este folositor.

Vizualizări: 1,591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: