Călinoiu, ultimele zile de „vice” al PSD

Congresul PSD care va valida inclusiv alegerea lui Liviu Dragnea în funcția de preşedinte al partidului va aduce o serie de schimbări în structura de conducere centrală a principalului partid de guvernământ, una dintre ele fiind dată de faptul că Ion Călinoiu nu va mai fi vicepreședinte la nivel național și nu va mai fi nici în structura noului Birou Permanent Național.

Președintele Consiliului Județean Gorj a anunțat toamna aceasta că nu mai vrea în funcția de la nivel central din partid, funcție care i-a dat „greutate” doar printre membrii de partid și atunci când era în preajma premierului Victor Ponta, prezent destul de rar însă prin Colegiul care l-a trimis în Parlament de trei ori până acum. Retragerea lui Călinoiu vine și în contextul în care șeful CJ Gorj are probleme de incompatibilitate, Agenția Națională de Integritate cerând inclusiv anchetarea sa penală pentru presupuse încălcări ale legislației în domeniu.

Ion Călinoiu va rămâne, în schimb, în poziția numărul 2, după Florin Cârciumaru, în organizația PSD Gorj, la nivel central urmând să intre în vigoare o interdicție conform căreia liderii de la nivel central nu mai pot ocupa funcții și în structurile locale ale partidului. Călinoiu ar fi fost într-o asemenea situație, el și alți vicepreședinți ai partidului din momentul de față urmând ca după Congres să nu se mai regăsească în Biroul Permanent Național. În locul lor ar urma să fie promovate nume noi, cu care Dragnea să facă echipă, printre cei vehiculați fiind Gabriela Szabo, Mihai Fifor sau Victor Negrescu. În schimb, pe lista celor care nu mai conduc partidul la centru, pe lângă Călinoiu, s-ar afla și Nicolae Bănicioiu, Mircea Dușa, Ion Rus, Titus Corlățean sau Constantin Niță.

După ce Călinoiu va părăsi funcția de vicepreședinte la nivel central al PSD, filiala de la Gorj nu va mai avea nicio „proptă” importantă în structurile de conducere de la București. Victor Ponta nu mai este nici el președinte, singura „speranță” a filialei reprezentând-o Elvira Șarapatin, care a devenit recent vicepreședinte la nivel central la organizația de femei. Bărbații sunt trași pe dreapta în următoarea perioadă, la nivel central având șanse de promovare inclusiv Olguța Vasilescu, primărița din Craiova fiind susținută de liderii de la Gorj inclusiv în demersurile de a transforma Bănia în capitală culturală europeană în 2021.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: