Călinoiu: Văcaru îşi ia măsuri preventive

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, susţine că nu este supărat pe Alin Văcaru, după ce Instituţia Prefectului a trimis adrese la Curtea de Apel Craiova şi la Agenţia Naţională de Integritate, pentru a afla care este stadiul procesului său privind incompatibilitatea. Ba mai mult, consideră că prefectul şi-a luat măsuri preventive pentru a răspunde presiunilor mass-media. În altă ordine de idei, Alin Văcaru l-a anunţat că va trimite o adresă oficială şi la Consiliul Judeţean.

Ion Călinoiu nu este deranjat din cauza acţiunilor lui Alin Văcaru, însă este supărat pe presă pentru modul în care a mediatizat procesul său cu ANI. „Nu e nici o problemă. În mod evident, Instituţia Prefectului a avut o solicitare pe asigurarea transparenţei decizionale, în baza Legii 544, şi a trebuit să răspundă. Nu ştiu care a fost conţinutul solicitărilor, dar s-a adresat Curţii de Apel Craiova. Asta nu e nici o problemă. Cred că Instituţia Prefectului şi-a luat măsuri preventive de a răspunde presiunilor mediatice, care în ultimul timp sunt în maniera de a da verdict şi în locul instanţelor, dezbateri pe speţa incompatibilităţii lui Ion Călinoiu. Este un fiasco, sunt în curs de judecată, raportul făcut de către ANI este suspendat la ora actuală, aşa că lucrurile sunt foarte clare”, a declarat Ion Călinoiu.
Prefectul spune însă că a mai făcut demersuri de acest gen şi în urmă cu aproximativ două luni. „Am primit mai multe adrese, mai multe petiţii la Prefectură, prin care am fost întrebaţi ce denunţuri am făcut pentru procesul domnului Călinoiu. Împreună cu juriştii de la Prefectură, în urma scandalului apărut în mass-media în ultima perioadă, am decis să mai cerem încă o dată un punct de vedere, noi nefiind parte în proces. Şi în urmă cu o lună, două, când domnul Călinoiu a fost declarat incompatibil, noi cerut celor de la ANI ca atunci când o decizie va fi definitivă şi executorie să ne transmită pentru a putea lua măsurile legale”, a declarat Alin Văcaru.
Prefectul spune că va trimite adrese şi la Consiliul Judeţean. „Acum am mai făcut încă o dată demersurile necesare, am trimis atât la ANI, cât şi la Curtea de Apel Craiova, vom trimite şi la Consiliul Judeţean să ne spună în ce fază este procesul ca să vedem în perioada imediat următoare care sunt deciziile ce trebuiesc luate de către Prefectură. I-am spus şi domnului Călinoiu că vom trimite adresă şi la Consiliul Judeţean”, a mai precizat prefectul Văcaru.

Vizualizări: 901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: