PNL Gorj se destramă. ALDE se întăreşte

Liberali cu ştate vechi în partid au trecut la ALDE. Este vorba despre Cosmin Ceauşescu - preşedintele PNL Mătăsari şi Mihail Severineanu - preşedintele PNL Dragoteşti. Aceştia au trecut în tabăra lui Dian Popescu, împreună cu echipele lor de consilierii. După mai bine de 12 ani de activitate în PNL Gorj, Ceauşescu consideră că tandemul Barbu-Vâlceanu nu dă dovadă de seriozitate. Într-un comunicat de presă, PNL Gorj susţine că motivele demisiilor ar avea legătură cu sondajul de opinie realizat la Mătăsari, pentru desemnarea candidatului la primărie. Şi din PNL Turceni au plecat o sută de membri către ALDE.

Dian Popescu, noul preşedinte ALDE, a anunţat trecerea în partidul său a liberalilor de la Mătăsari şi Dragoteşti. În cursul dimineţii de ieri, la sediul PNL Gorj au ajuns demisiile liberalilor: Cosmin Ceauşescu, Mihai Mădălin Trotea şi Ion Buzărin, de la Mătăsari, precum şi cea a liderului PNL Dragoteşti, Mihail Severineanu. Dian Popescu susţine că valul demisiilor din PNL Gorj va continua şi în zilele următoare. „Sunt nemulţumiri mari în cadrul PNL Gorj şi mă bucur că aceşti oameni de valoare au trecut la ALDE. Sunt convins că în perioada următoare vor mai fi şi alte organizaţii PNL care se vor îndrepta spre ALDE”, a spus Dian Popescu.
Într-un comunicat de presă, PNL Gorj susţine că motivele demisiilor ar avea legătură cu sondajul de opinie realizat la Mătăsari, pentru desemnarea candidatului la primărie. Asta în condiţiile în care Cosmin Ceauşescu doreşte să candideze pentru funcţia de primar. Ceauşescu susţine că liderii PNL Gorj nu-şi respectă cuvântul. „Am demisionat eu, ca şi preşedinte, împreună cu ceilalţi consilieri din vechiul PNL. Sunt în Partidul Naţional Liberal din anul 2004, am condus organizaţia şi am luat-o de la zero şi cred că PNL, la Mătăsari, devenise o forţă, ţinând cont de rezultatele la prezidenţiale, locale, europarlamentare. Sunt nemulţumit de atitudinea care există în marele PNL, la ora actuală. Eu nu am plecat nici când a fuzionat cu PDL, dar nu pot accepta ceea ce se întâmplă acum. Ca să-mi dau demisia după 12 ani nu mi-a fost uşor. Nu gândeam niciodată ca să ajung să-mi dau demisia din PNL, dar în ultimul an s-au acumulat prea multe nemulţumiri ca să pot trece peste ele”, a declarat Ceauşescu.

Deciziile locale, ignorate la judeţ
Se pare că nemulţumiri de acest gen au existat şi în cadrul organizaţiei PNL Dragoteşti. „Aceleaşi nemulţumiri ca mine le are şi doctorul Severineanu, care este de 26 de ani în PNL, un adevărat liberal. Este nemulţumit de ceea ce întâmplă în PNL Gorj. Nu numai că se trece peste deciziile luate la nivel local, dar nu se respectă cuvântul în PNL Gorj. Nu suntem serioşi, ori chestiunile acestea mie nu-mi plac, dacă suntem o echipă să mergem ca o echipă. Ne vom înscrie în ALDE, rămânem susţinători ai liberalismului în zonă. Îmi doresc să candidez la Primăria Mătăsari din partea ALDE, însă în acest moment nu ştiu cum se pune problema în ALDE”, a declarat Cosmin Ceauşescu.
TURCENI
Şi de la Turceni au plecat o sută de liberali către ALDE. „Vechiul PNL Turceni a venit la ALDE”, a spus Dian Popescu. Informaţia a fost confirmată de fostul primar liberal din Turceni, Ion Iordache.

Vizualizări: 2,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: