Călinoiu vrea în PSD, Ciocea are o condiţie

Cei mai mulţi lideri din PSD Gorj sunt de acord cu revenirea lui Ion Călinoiu în partid, cel mai rezervat fiind deputatul Mihai Weber. „Nu vreau funcţii”, îi dă asigurări Ion Călinoiu. Acesta s-a autoexclus din PSD în 2016, când a candidat independent la alegerile parlamentare. În aceeaşi situaţie a fost şi Ion Ciocea, primarul din Bustuchin, invitat şi el în PSD.

Ion Călinoiu spune că nu vrea funcţii în PSD Gorj, ci doar să muncească. „Eu nu mi-am pierdut niciodată calitatea de membru PSD în fapt, în drept e de discutat. Nu vreau să creez o luptă pentru putere, nu mă interesează funcţiile”, a spus Călinoiu la Radio Infinit.

Asta după ce Weber declarase public că Ion Călinoiu nu poate avea pretenţia să revină pe funcţie. Călinoiu era în 2016 preşedinte executiv, funcţie ocupată acum de Weber. „Normal că nu poate să revină în conducere de la bun început”, spusese Weber despre Călinoiu.

Weber a spus că, dacă se trece peste faptul că Ion Călinoiu a candidat în 2016 împotriva partidului, atunci trebuie reprimit în partid şi primarul din Bustuchin, Ion Ciocea. Acesta din urmă a declinat însă oferta. „Atât timp cât va fi Cârciumaru în acest partid, eu nu pot să fiu acolo. Au fost lucruri care nu sunt normale pentru un partid, modul în care m-a dat jos de pe listă a fost nedemn”, a spus primarul din Bustuchin.

În favoarea revenirii lui Călinoiu în PSD s-au pronunţat mai mulţi aleşi locali, printre care Aurel Popescu, Adrian Tudor, Sorin Bucurescu, Ilie Petroi.

Vizualizări: 1,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: