Iriza: Cârciumaru minte. Weber: Să răspundă!

Revenirea lui Ion Călinoiu în PSD creează tensiuni în sânul partidului, dar şi în alianţă. Senatorul ALDE Scarlat Iriza este convins că parteneriatul cu PSD nu va mai rezista mult timp. Nici în PSD vestea nu a fost primită cu aplauze de toată lumea.

Senatorul ALDE Scarlat Iriza nici nu vrea să audă de o colaborare cu Ion Călinoiu: „Sunt aproape în stare de şoc şi îmi pare rău că am avut o colaborare foarte bună cu Cârciumaru şi cu Weber. Voi încheia colaborarea cu Florin Cârciumaru, nu şi cu Weber. Colaborarea PSD-ALDE va lua sfârşit. Eu cu Ion Călinoiu la masă nu voi sta. Din ziua de azi, eu nu o să mai colaborez cu Cârciumaru. Dragnea nu a dat niciun semn. Cârciumaru minte. Ştiu eu din surse sigure. Ei au fost îmbârligaţi atâta timp şi trebuia să-l ajute”.

Punctul de vedere al senatorului este unul strict personal, a fost reacţia lui Dian Popescu, liderul ALDE Gorj: „Relaţia PSD-ALDE este foarte bună. Ce treabă avem noi cu revenirea domnului Călinoiu? Domnul senator a vorbit în nume personal. Nu putem ieşi din protocolul naţional. Dacă se rupe alianţa la Bucureşti, atunci putem discuta şi la Gorj. Atâta timp cât nu s-a pus această problemă, alianţa PSD-ALDE va funcţiona la Gorj aşa cum a funcţionat şi până acum”.

De altfel, nici în PSD vestea nu a fost primită cu aplauze de toată lumea. „Eu nu ştiu de aceste discuţii ale domnului Cârciumaru. Dacă ştie că a discutat cu factorii de la nivel central şi că are aprobare, eu nu ştiu de lucrul ăsta. Eu nu comentez. Sunt declaraţiile făcute de un om şi trebuie să răspundă pentru declaraţiile făcute”, a fost reacţia deputatului Mihai Weber.

Florin Cârciumaru a anunţat că Ion Călinoiu nu va reveni pe vechea sa funcţie, cea de preşedinte executiv, ci pe un post de vicepreşedinte care este liber.

Vizualizări: 1,043

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: