Călinoiu vrea să bată tot. Vezi ce spun liberalii!

Preşedintele executiv al Partidului Social Democrat Gorj, Ion Călinoiu, vrea să câştige în toate localităţile din Gorj în turul II. Acesta a declarat ieri că inclusiv cele trei localităţi în care PSD a pierdut în turul I îl vor da drept câştigător pe Victor Ponta în turul II. Primarii din Câlnic, Rovinari şi Novaci îl contrazic pe liderul PSD şi îi transmit că el nu poate controla voturile cetăţenilor care nu au votat cu PSD.

Ion Călinoiu vrea să bată recordul în Gorj. Îl vede deja câştigător pe Victor Ponta în toate localităţile gorjene, chiar şi acolo unde în primul tur învingător a fost Klaus Iohannis. „PSD sigur va câştiga şi în cele trei localităţi. Cele trei localităţi, practic, eu nici nu le consider perdante, deoarece evoluţia scorului faţă de europarlamentare este vizibilă”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD.

Cei trei primari ACL din Gorj care au câştigat alegerile în turul I au reacţionat. Primarul din Rovinari, Dorin Filip, a declarat ieri că speră ca în turul II rovinărenii să îi aducă lui Klaus Iohannis cele mai multe voturi. „E părerea dumnealui, probabil se bazează pe alianţa cu PP-DD, dar PP-DD a luat la Rovinari 10%, iar ceilalţi 20 de procente. Eu nu mă bazez prea mult pe voturile PP-DD, ei au un segment al lor, sunt un partid dificil care va lua locul PRM, că Vadim e pe ultima sută de metri în politică. Eu mă bazez pe voturile lui Udrea şi lui Macovei şi se va mobiliza şi partea noastră, pentru că în turul I a fost aşa un fel de relaxare”, a declarat Dorin Filip, primarul din Rovinari.

Vulpe: Voturile nu sunt în buzunarul nimănui

Primarul din Câlnic, Dumitru Vulpe, a răspuns şi el declaraţiei lui Ion Călinoiu. Acesta i-a transmis preşedintelui Călinoiu că voturile nu sunt în buzunarul nimănui. „La Câlnic nu va câştiga alegerile pentru că după părerea mea un primar bun trebuie să aibă cel puţin un vot în plus faţă de adversar. Poate să se mobilizeze cât doreşte, că electoratul care a votat în primul tur va vota şi în turul II tot cu Klaus Iohannis. Avem electoratul Monicăi Macovei, Elenei Udrea. Voturile nu sunt în buzunarul nimănui ca să le mute dintr-un buzunar în altul”, a declarat primarul din Câlnic, Dumitru Vulpe.

La fel gândeşte şi primarul din Novaci, Dumitru Leuştean, care a declarat ieri că totul depinde de prezenţa la vot. „Orice este posibil, diferenţa dintre cei doi candidaţi a fost foarte mică, de 12 voturi. Depinde acum unde se vor duce voturile celorlalţi candidaţi şi mai ales de prezenţa la vot”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul din Novaci.  

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: