Primarul din Bâlteni, obligat să rămână membru PNL

Primarul din Bâlteni, Gheorghe Păsărin, rămâne membru al Partidului Naţional Liberal (PNL), adeziunea sa la partidul lui Călin Popescu Tăriceanu fiind nulă. Instituţia Prefectului Gorj a menţionat că formaţiunea politică înfiinţată de fostul premier Tăriceanu nu a fost încă înregistrată ca partid politic la Tribunalul Bucureşti, prin urmare nu poate avea membri. Primarul Păsărin a declarat că aşteaptă decizia Tribunalului, însă el se consideră membru PLR.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului Gorj îi anunţă pe toţi aleşii locali care au hotărât, în baza ordonanţei 55, să migreze spre partidul înfiinţat de Călin Popescu Tăriceanu că nu li se iau în calcul opţiunile pentru că Partidul Liberal Reformator nu există în lista partidelor politice. Acesta este în curs de înfiinţare la Tribunalul Bucureşti. „Pe 31 octombrie am primit răspuns de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice că pentru aleşii locali care au optat, în temeiul OG 55, să treacă la Partidul Liberal Reformator nu se iau în calcul opţiunile făcute de aceştia şi se consideră că n-au plecat de la partidul pe listele căruia a fost ales. Motivul este acela că PLR nu a fost înregistrat încă ca partid politic şi nu figurează în lista partidelor politice, ci este în curs de înfiinţare”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Juridic din cadrul Instituţiei Prefectului Gorj.

În urma ordonanţei traseismului politic, PLR părea că a câştigat doi primari, cel de la Bâlteni, Gheorghe Păsărin, şi la Bărbăteşti, Adrian Mangu. Primarul Păsărin a declarat însă ieri că nu se vede membru PNL şi aşteaptă decizia Tribunalului Bucureşti. „Nu iau nimic în calcul la momentul actual. Nu mă consider membru PNL, aştept decizia Tribunalului”, a declarat Gheorghe Păsărin. Cât priveşte cel de-al doilea primar, Adrian Mangu, cei de la Prefectură susţin că acesta nu ar fi trecut niciodată la PLR, ci la PSD.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: