Dragnea îl menţine pe Ilie Petrescu în funcţia de consilier la Motru

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus de Liviu Dragnea, s-a pronunţat referitor la cazul consilierilor locali aleşi pe listele PP-DD din municipiul Motru care au făcut uz de ordonanţa ce a legalizat traseismul politic. Ministerul a transmis Prefecturii Gorj că nu se impune încetarea mandatelor consilierilor printre care se află şi şeful UEF Motru, Ilie Petrescu, chiar dacă aceştia au fost excluşi înainte de a pleca din partid.

Răspunsul Ministerului Dezvoltării vine urmare a clarificărilor cerute de juriştii Prefecturii Gorj referitor la consilierii locali aleşi în 2012 pe listele PP-DD, respectiv Constantin Colţatu Neghină, Ilie Petrescu, Florentina Eugenia Petrişor, Ion Răducu, care au trecut independenţi în perioada în care ordonanţa privind schimbarea opţiunii politice era în vigoare şi care au fost demişi din PP-DD cu două zile înainte să-şi anunţe în şedinţă de Consiliu Local plecarea din partid.

Juriştii Prefecturii Gorj au explicat că motivul principal pentru care consilierii PP-DD rămân pe funcţii este faptul că la momentul la care aceştia şi-au înregistrat opţiunea politică nu-şi pierduseră calitatea de consilieri, deoarece Consiliul Local Motru nu luase act de încetarea mandatelor lor. „Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice ne-a comunicat că atâta timp cât în Consiliul Local nu s-a luat act printr-o hotărâre de consiliu de încetare a mandatului respectivelor persoane ca urmare a pierderii calităţii de membru de partid al partidului pe lista căruia au fost aleşi, aceştia puteau să facă opţiuni pentru un alt partid politic. În consecinţă, nu se impune luarea unor hotărâri de încetarea mandatului de consilier local pentru cele patru persoane care au plecat de la PP-DD independenţi sau la alte partide”, a declarat Liviu Diaconescu, şef Serviciu Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Prefecturii Gorj.     

Un alt pepededist, Florin Constantin Mişcodan a trecut la PMP, însă acesta şi-a schimbat opţiune politică înaintea foştilor colegi de partid.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: