Călinoiu vrea să devină asociat la Pandurii. Ce îi transmite Condescu!

Ion Călinoiu este de acord cu propunerea pe care i-a făcut-o Laurenţiu Ciurel, aceea de a intra Consiliul Judeţean Gorj ca asociat la clubul Pandurii. Asociaţia sportivă are acum patru membri: sindicatele, CEO, Primăria Târgu Jiu şi Artego, toţi cu drepturi egale. Reprezentanţii CEO încearcă să formeze o majoritate pentru schimbarea lui Condescu din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, dar deocamdată, prin presiuni mediatice, s-a obţinut doar demisia lui Cârciumaru din AGA. Condescu susţine că sunt mai multe firme mari, care au statut de sponsor al echipei, care şi-au exprimat dorinţa de a intra în asociere şi se întreabă cum de vrea Călinoiu să intre într-un club unde nu vede decât nereguli.

Motivul oficial pentru care CJ Gorj este invitat în asocierea de la Pandurii este acela de a asigura stabilitate financiară echipei, deşi Călinoiu este cel care a decis ieşirea din asociaţie atunci când echipa era la greu.

Invitaţia pe care Laurenţiu Ciurel i-a lansat-o lui Călinoiu pentru a include Consiliul Judeţean în AGA de la Pandurii nu a rămas fără răspuns. Şeful judeţului a confirmat ieri că este interesat de o astfel de revenire a instituţiei pe care o conduce în forurile de decizie ale echipei de fotbal, cu un deceniu în urmă CJ Gorj făcând parte din AGA, de unde s-a retras acum câţiva ani, pe considerentul că va finanţa doar echipele de baschet şi handbal.

Călinoiu spune că o decizie în acest sens va fi luată în şedinţa viitoare a Consiliului Judeţean, fiind puţine şanse să pice o astfel de propunere venită din partea sa către consilieri, în condiţiile în care USL are majoritatea. Şeful CJ Gorj e convins după ce instituţia pe care o conduce se va implica în activitatea de la Pandurii „transparenţa decizională” va fi una la ea acasă.  În plus, Călinoiu e convins şi că Marin Condescu nu mai are capacitatea de a conduce clubul atâta timp cât e ocupat cu dosarele penale în care este cercetat.

„Să facă şi el credite pentru a ajuta Pandurii”

Marin Condescu nu crede că Ion Călinoiu şi CJ Gorj vor fi prea curând în structurile de conducere de la Pandurii, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului reamintind că până acum cel ce se vrea eventual în locul său tuna şi fulgera cu privire la „neregulile” pe care le tot reclamă apropiaţii săi din CEO la Poliţie şi Parchet. „Să înţelegem că dintr-o dată Călinoiu a uitat de ce spunea zilele trecute, când vedea numai ilegalităţi la Club? Cum să vină el într-un asemenea loc? Sau s-a convins că totul este în regulă de fapt? Oficial nu am primit nicio hârtie prin care să fie făcut un asemenea demers, dar nu cred în venirea Consiliului Judeţean alături de noi. Să facă şi Călinoiu măcar un împrumut la bancă pentru a ajuta echipa atunci când e nevoie şi mai vedem cum îşi recuperează banii. Deocamdată, cei care l-au invitat la Club n-au plătit anul acesta nici 3,5 milioane lei şi se laudă că sunt principalul finanţator, iar eu am făcut credite mult mai mari, cu toate riscurile care au decurs din asta. Pe de altă parte, cereri la Club avem de la 4-5 firme mari, care ne-au fost alături în momente grele, când luptam pentru a evita retrogradarea, şi care vor să devină membri asociaţi. Le vom analiza şi vom da un răspuns”, spune Condescu.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: