Călugării loca-loca

Ştirea zilei de ieri nu a fost concertul Shakirei. Să fim serioşi, Shakira e pentru copii şi pentru onanişti, nu pentru melomani. Am o ascultat melodie de-a ei (prima) de aseară şi cred că tot Lepa Brena în concert la Timişoara în 1984 rămâne solista de referinţă care a păşit pe meleaguri româneşti. Cum, nu ştiţi de concertul Lepa Brena, cu care se laudă şi acum aroganţii ăia de bănăţeni? E o doamnă care a cântat manele sârbeşti dintr-o cupă de excavator pe vremea împuşcatului, spre deliciul civilizaţilor de dedesubt. Revenind la Shakira, ieri a mai şi plouat în Bucureşti. Plouat e puţin spus, a turnat cu găleata. Să nu ţii o cântăreaţă sud-americană afară din casă, mai ales una cu sâni mici. Acesta a fost punctul culminant al concertului de aseară, din ce relatează cei prezenţi: când Shakira a rămas doar în sutien. Sutien care n-am înţeles niciodată ce anume susţine, în cazul Shakirei, dar mă rog. Vorba aia: dacă-şi pune nişte comprese îi trec.

Cum spuneam, mult mai interesantă mi se pare ştirea care ne vine de pe meleaguri bucovinene: poliţia locală a urmărit cu maşina un şofer şi a tras mai multe focuri de armă asupra lui, dintre care două l-au nimerit în rinichi. Dacă scapă de la reanimare, pe şoferul rădăuţean îl aşteaptă un dosar penal pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat. Poate reacţia poliţiştilor vi se pare disproporţionată. Aşa am zis şi eu, până să vorbesc cu un coleg care-i exact din comuna pe raza căreia a avut loc urmărirea. El a fost cel care mi-a deschis ochii în privinţa lucrurilor fabuloase care se petrec pe şoselele din Bucovina. Pe acele plaiuri se conduce fără reguli, fără permise de conducere şi, după cum ni s-a confirmat, fără numere de înmatriculare. Majoritatea şoferilor sunt fie moldoveni băuţi, fie călugări vitezomani. Da, da, aţi auzit bine. Călugări cu maşini extrem de puternice (mănăstirea Putna stă extraordinar la acest capitol, cu mai mulţi bolizi cu puteri de peste 200 CP parcaţi în curte) care nu mai au nimic de pierdut. Cel mai probabil, e vorba despre puţinii călugări heterosexuali care, neputându-şi canaliza energiile înspre spatele unui coleg, aleg alt mod de-aş satisface pofta de adrenalină. Nici camionagiii cu lemne, nici beţivii cu volan pe dreapta nu produc cele mai multe accidente mortale în zonă, ci călugării care şi-au ales calea: pe-a Domnului, cu 200 la oră pe drumuri comunale.

Iată un loc unde m-aş duce, spre deosebire de concertul Shakirei: un raliu cu călugări pe un traseu idilic şi turistic, între mănăstirile din Moldova.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: