Camere video pentru polițiștii locali din Târgu Jiu

Polițiștii locali din Târgu Jiu urmează să fie dotați cu camere video și noi stații de emisie – recepție. Banii pentru echipamente au fost alocați de Primăria Târgu Jiu. Primii angajați din instituție care vor beneficia de camere sunt cei de la Serviciul de Circulație. De asemenea, și mașinile de intervenție din cadrul Poliției Locale vor fi dotate cu camere.

Florin Băluță, directorul Poliției Locale Târgu Jiu, a explicat ce achiziții vor fi făcute: “Vor fi achiziționate stații performante pentru polițiștii locali și a unor body-cam-uri pentru tot ce înseamnă polițiști operativi în stradă, omologate și pot fi folosite ca probă în instanță. În același timp, pot să-i verific foarte bine pe cei care stau în stradă, dacă au o atitudine necorespunzătoare față de cetățeni”.

În primă fază, vor fi cumpărate 25 de camere video ce urmează să fie montate pe uniforma polițiștilor locali. Acestea vor înregistra tot timpul programului, iar, la final, vor fi verificate. În acest fel, directorul Florin Băluță vrea să vadă și dacă polițiștii locali au un comportament corespunzător în timpul serviciului.

„Imaginile vor fi stocate pe un card, iar, la ieșirea din serviciu, este persoană desemnată care se va ocupa de vizualizarea lor. În funcție de reclamații, incidente, le verificăm. În primă fază, vorbesc de cei care sunt la Circulație și de mașinile de ordine publică ce funcționează 24 din 24. Ulterior, am discutat să cumpărăm și pentru ceilalți, dar nu pentru toți, că nu e necesar pentru toți. Colegii mei și-au achiziționat ei de pe anumite site-uri. Au niște camere mai puțin performante. În primă fază, este vorba de 25 de body-cam-uri și 25 de stații tetra”, a mai explicat Băluță, la Gorj TV.

Vizualizări: 1,350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: