Spitalul din Târgu Jiu a rămas fără ață chirurgicală. Soluția găsită de manager!

Criză de ață chirurgicală la spitalul din Târgu Jiu. Medicii chirurgi au rămas fără ața de sutură după o intervenție chirurgicală mai complexă, așa că au fost nevoiți să ceară zece cutii de ață de la spitalul din Rovinari. Managerul unității medicale din Târgu Jiu a declanșat o anchetă să afle cum a fost posibil să se ajungă în această situație, deși au fost date comenzi să fie achiziționate fire de sutură.

Informația a fost dezvăluită de sindicalistul Cristi Aldescu. „Firele neresorbabile pentru sutura peretelui abdominal și pentru ligatura vaselor de sânge lipsesc, deși sunt făcute referate de urgență pentru aceste fire. Este ața chirurgicală. Ieri și alaltăieri nu a fost ață chirurgicală, după ce un chirurg care a avut o operație a folosit peste zece pachete de ață și a trimis asistentul să ia din toate secțiile. Tot s-a consumat la această intervenție grea, tot ce înseamnă ață. Dacă era o altă intervenție la fel de grea? Ce făcea chirurgul? Cu ce cosea? Știți ce a făcut spitalul? S-a împrumutat la Rovinari”, a spus sindicalistul Cristi Aldescu, la Gorj TV.

Întrebat despre această problemă, managerul spitalului din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, a confirmat că au fost întâmpinate dificultăți la acest capitol. A dat asigurări că nu sunt probleme și că nu au fost amânate operații din această cauză. „Sunt anumite tipuri de ațe chirurgicale care nu erau în momentul de față în spital și am fost nevoiți să apelăm la această variantă sau să fie luate de la alt spital. Eu de dimineață (n.r. joi) am fost la Chirurgie, am discutat cu medicii de acolo. Nu sunt probleme în privința operațiilor. Au fost probleme în privința achizițiilor. Mă refer la acele comenzi care au fost date și nu au fost onorate în timp, dar, în momentul de față, nu sunt probleme în privința asigurării aței chirurgicale pentru operații. Nu a fost niciun caz ca un pacient să se adreseze și să nu fie operat pentru că nu a fost ață. Doctorii de acolo m-au asigurat că nu este nicio problemă, o să fac o anchetă internă, să văd ce s-a întâmplat cu această achiziție, de ce nu au ajuns la timp, ce s-a întâmplat cu comenzile, să văd ce se poate dispune. M-am asigurat că, în momentul de față, se pot face operațiile respective”, a explicat managerul interimar al spitalului, Dumitru Vienescu.

Ca să aibă stocurile de urgență asigurate, unitatea medicală a cerut zece cutii de ață chirurgicală colegilor de la Rovinari. Până acum nu au folosit din aceste materiale. „Am făcut un transfer între spitalul din Rovinari și cel din Târgu Jiu pe zece cutii de fire de sutură. Toată cantitatea necesară va fi livrată astăzi (n.r. joi) la spitalul din Târgu Jiu și vor fi înapoiate cutiile respective la spitalul Rovinari. Nu s-a folosit nimic din acele cutii. S-au asigurat în acest fel stocurile, să fie în regulă. Spitalul va fi aprovizionat cu toate firele de sutură pe toate tipurile, dimensiunile care trebuie să fie în spital”, a mai adăugat Vienescu. 

Vizualizări: 3,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: