Cămin Cultural Mutifuncţional la Bustuchin

Primăria Bustuchin va demara lucrările de construcţie a unui cămin cultural  multifuncţional. Investiţia se ridică la aproximativ 1,5 milioane de lei şi va fi realizată cu bani din bugetul local şi din sponsorizări. Potrivit autorităţilor locale, căminul cultural va fi folosit numai pentru spectacole, întrucât în fiecare sat a fost amenajată câte o sală pentru închiriat la nunţi şi botezuri. Din cauza numărului mare de solicitări, în momentul de faţă se lucrează la extinderea clădirii destinate închirierii pentru organizarea de evenimente din centrul comunei.

Autorităţile locale de la Bustuchin au demarat procedura de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de construcţie a căminului cultural multifuncţional. „Lucrările la Centrul Cultural Mutifuncţional vor fi demarate în această toamnă. Construcţia va cuprinde o sală de spectacole cu 300 de locuri, sală de muzeu unde vor fi expuse costume populare şi obiecte tradiţionale; biblioteca şi sala de lectură; săli pentru repetiţii şi vestiare pentru artişti. Valoarea căminului se ridică la 1,5 milioane de lei. Banii vor fi alocaţi din bugetul local şi din sponsorizări. Ultima sponsorizare de la OMV Petrom a fost de 130 de mii de lei. Noi vom merge pe un buget multianual, căminul cultural urmând să fie amplasat lângă primărie”, a declarat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin.

Potrivit edilului local, căminul cultural nu va fi închiriat localnicilor pentru organizarea diferitelor evenimente. „Căminul cultural nu va fi închiriat pentru organizarea de nunţi şi botezuri pentru că în fiecare sat avem amenajată câte o sală în acest sens. Căminul cultural va fi folosit numai pentru spectacole, serbări, precum şi pentru desfăşurarea cursurilor de muzică ţinute de profesorii de la Şcoala Populară de Artă”, a mai precizat Ion Ciocea.

Săli închiriate până în anul 2016

Sălile amenajate în vederea închirierii pentru nunţi şi diferite evenimente din viaţa comunităţii sunt la mare căutare în rândul localnicilor. În momentul de faţă, cea mai solicitată este sala din centrul comunei unde sunt programări făcute până în anul 2016. Din cauza numărul mare de solicitări, autorităţile au alocat fonduri pentru extinderea acesteia. „Lucrările de extindere a sălii din centrul comunei sunt finalizate în proporţie de 70%. În momentul de faţă, se lucrează la acoperiş, iar în două săptămâni lucrările vor fi gata. Sperăm că vom putea permite şi folosirea acestei extinderi începând cu data de 10 septembrie. Pentru sala cea mare avem programări făcute şi pentru anul 2016”, a declarat primarul Ion Ciocea.

La ora actuală, autorităţile analizează oferte pentru achiziţionarea unor echipamente moderne în vederea dotării bucătăriei existente în incinta acestei săli.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: