Turceni: Autorităţile locale se pregătesc pentru „Ziua Recoltei”

Mijlocul lunii viitoare se anunţă unul plin de distracţie şi voie bună la Turceni. Asta pentru că în perioada 19-21 septembrie va avea loc cea de-a patra ediţie a „Zilei Recoltei”. Zeci de fermieri vor fi prezenţi în piaţa din centrul oraşului cu bucate şi produse tradiţionale, iar atmosfera va fi întreţinută de artişti de muzică populară. Administraţia locală lucrează în prezent la un program special pentru acest eveniment.

 „Ziua Recoltei” va fi sărbătorită anul acesta cu mult fast la Turceni. Autorităţile locale se pregătesc încă de pe acum de organizarea evenimentului ce va avea loc luna viitoare şi care se va întinde pe trei zile. Cum anul trecut nu a fost marcată această zi, anul acesta administraţia locală încearcă să ofere un program diversificat şi se bucură de sprijinul unor sponsori. „Organizăm Ziua Recoltei în baza unui parteneriat public-privat. Invităm să participe comercianţi din toată ţara şi din zonă, cu produse tradiţionale. Manifestările vor avea loc în piaţa din centrul oraşului. În cele trei zile de desfăşurare, vor avea loc şi spectacole folclorice oferite de Casa de Cultură, aducem şi nişte interpreţi de muzică populară. Nu am stabilit încă cine va concerta, asta pentru că suntem în parteneriat cu cineva care va sponsoriza, astfel încât să nu mai cheltuim noi. Vor fi standuri cu produse, cu utilaje şi unelte pentru agricultură. Aşteptăm toţi cetăţenii la aceste manifestări”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul oraşului Turceni.  

Primăria va pune la dispoziţie şi scena pe care vor concerta interpreţii de muzică populară. Producătorii care vor vinde produse tradiţionale în piaţa din centrul oraşului vor trebui să plătească totuşi o taxă astfel încât să poată fi acoperite o parte din cheltuielile cu organizarea evenimentului. Autorităţile locale din Turceni spun că nu au stabilit deocamdată cuantumul acestei taxe.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: