Cămin de bătrâni în sediul unei foste cariere miniere

Fostul sediul al carierei Bustuchin va fi transformat în cămin de bătrâni. Vorbim de o clădire dezafectată pe care s-a pus lacătul cu mulți ani în urmă și care a fost preluată de autoritățile locale prin hotărâre guvernamentală. În acest moment, clădirea este în paragină și se încearcă modernizarea și reabilitarea ei cu bani europeni.

Autoritățile locale din comuna Bustuchin lucrează în acest moment la un proiect social prin care doresc să atragă bani europeni pentru realizarea unui cămin de bătrâni în localitate. Acesta va fi realizat în sediul fostei cariere din Bustuchin, care a intrat în patrimoniul primăriei în urmă cu aproximativ 8 ani.

Primarul din comuna Bustuchin încearcă acum să găsească sursa de finanțare pentru acest proiect. ”Noi am gândit acest cămin cu o capacitate de 100 de locuri, care să aibă și teren, unde vârstnicii să-și poată găsi o ocupație. Să aibă un părculeț pe care să-l îngrijească, un solar și chiar o grădină unde să cultive legume. Eu mă gândeam de mult la acest proiect și chiar îmi doresc să-l realizez, iar pe lângă acesta vrem să facem și un centru de zi pentru persoanele vârstnice. Am încredere că voi reuși să obțin bani pentru finanțare, asta pentru că Uniunea Europeană pune un mare accent pe proiectele sociale”, a mai spus Ion Ciocea.

Primarul din comuna Bustuchin spune că a durat ceva timp de când a preluat clăirea și până a demarat acest proiect pentru că a trebuit să ducă acolo toatele utilitățile necesare desfășurării în bune condiții a investiției.

Vizualizări: 3,567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: