Camionul groazei de la Roşiuţa nu a fost expertizat

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj nu a făcut o solicitare de expertiză tehnică a camionului de la Cariera Roşiuţa. O persoană a murit şi mai multe au fost rănite grav în timpul serviciului la cariera din zona Motru, motivele fiind problemele tehnice ale maşinii. Dintre victimele accidentului, doar două persoane sunt în stare mai rea, a explicat liderul sindical Nelu Roşca.

Inspectorul şef George Romanescu a declarat ieri că încă nu s-a cerut expertiza maşinii, dar că o va face în curând. „Nu am solicitat încă, dar vom solicita în cel mai scurt timp. Joi voi avea mai multe detalii, pentru că acum sunt plecat la Sibiu“, a spus inspectorul şef.

Liderul de sindicat Nelu Roşca a declarat, ieri, că doi dintre angajaţi, victime în accidentul de la carieră, sunt în stare mai gravă. Unul este la Bucureşti având fisuri cervicale şi este în ghips, iar celălalt la Craiova şi are nevoie de o intervenţie pentru refacere facială. Internată mai este o persoană, la spitalul din Craiova, ceilalţi au fost externaţi, dar se află în concediu medical. Persoanele aflate în stare mai dificilă sunt inginerul Gheorghe Chirculescu şi electricianul Florin Huluban. „Chirculescu şi Huluban sunt mai grav, dar sunt conştienţi, se deplasează, dar trebuie ţinuţi sub observaţie“, a spus liderul sindical.

Şi directorul unităţii, Ion Ghiga, a promis că va verifica toate maşinile de transport în comun din carieră pentru a evita producerea unor astfel de accidente.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: