Judecată pentru că şi-a aruncat fătul la maidanezi

O gorjeancă de 31 de ani a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului Judeţean, după ce, în cursul lunii aprilie, a născut în incinta Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti şi şi-a aruncat fătul în curtea unităţii sanitare, trupul bebeluşului fiind devorat de câinii fără stăpân. Maria Pavel va fi judecată pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, ea fiind arestată preventiv de pe 6 august.

 „Aceasta a ascuns faptul că este însărcinată şi a insistat să meargă la Spitalul de urgenţă din Târgu-Cărbuneşti ca însoţitor al unui minor, nepot de soră, pentru ca în eventualitatea survenirii naşterii să beneficieze de asistenţă medicală. Naşterea copilului a avut loc în toaleta care deserveşte saloanele 4 şi 5 din cadrul secţiei de chirurgie. Imediat după naştere, minorul a fost aruncat pe fereastra toaletei de la o înălţime de circa 1,70 metri, astfel încât a suferit un traumatism cranio-cerebral, iar ulterior a fost devorat de animale”, menţionează Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj într-un comunicat de presă.

În rechizitoriul înaintat instanţei de judecată procurorul de caz precizează că Maria Pavel a acţionat în mod deliberat pentru a-i suprima viaţa fătului pe care îl adusese pe lume. Naşterea a avut loc la mijlocul lunii aprilie, imediat după descoperirea trupului devorat de câinii fără stăpân procurorul de caz dispunând, printre altele, controale ginecologice la angajatele unităţii sanitare pentru a vedea dacă vreuna dintre acestea poate fi considerată suspectă în dosar. Angajatele spitalului s-au declarat nemulţumite de măsura respectivă şi, ulterior, doar o parte dintre ele au fost supuse unor controale de specialitate, controale care au fost efectuate şi femeilor care, sub un motiv sau altul, au fost internate sau au fost în vizită la saloanele 4 şi 5 de la secţia chirurgie, acestea fiind amplasate în apropierea toaletei unde a fost născut fătul.

Pe parcursul cercetărilor, anchetatorii au descoperit şi un caz de pruncucidere, o minoră din comuna Roşia de Amaradia născând acasă şi îngropând fătul în gospodăria părinţilor, fără să spună cuiva că este însărcinată. De asemenea, inculpata din acest dosar, Maria Pavel, a fost internată în luna august pentru câteva zile la secţia psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, ea negând că ar fi mama căutată de anchetatori. Medicii au confirmat însă că femeia are discernământ, după externare, procurorul de caz dispunând reţinerea ei pentru 24 de ore, ulterior fiind emis mandat de arestare preventivă, care a fost prelungit până în prezent.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: