Condescu, Burlan şi Olaru, scoşi de sub urmărire penală

DNA a soluţionat cu neîncepere şi scoatere de sub urmărire penală dosarul „cesiunii de creanţe”, în care au fost cercetaţi foştii directori ai SNLO Daniel Olaru şi Daniel Burlan, dar şi sindicalistul Marin Condescu. Plângerea a fost depusă de Complexul Energetic Oltenia, care a considerat ilegală cesiunea de creanţe pe care o firmă privată care avea de recuperat bani de la SNLO a făcut-o către clubul Pandurii. Înainte de a ajunge la DNA, dosarul a trecut pe la Poliţie, Parchetul local şi Parchetul judeţean.

Firma Edenred a acceptat să cesioneze o creanţă pe care o avea asupra SNLO către clubul Pandurii, pentru a ajuta echipa într-un moment greu. Banii ar fi trebuit returnaţi de club atunci când erau aprobate bugetele companiilor din minerit şi energie care finanţau Pandurii, dar din cauza dificultăţilor financiare, banii au fost daţi în tranşe şi cu mari întârzieri. Supăraţi, cei de la Edenred s-au interesat la CE Oltenia, succesorul SNLO, cum îşi pot recupera banii, iar Laurenţiu Ciurel şi echipa lui au mirosit că este rost de scandal şi au făcut o plângere penală în care i-au acuzat pe cei de la Pandurii şi de la SNLO de abuz în serviciu. Între timp, la Pandurii au intrat banii din drepturile de televizare de la Liga Profesionistă de Fotbal, iar datoria a fost plătită.

Plângerea penală şi-a urmat cursul. Poliţia a făcut în vară percheziţii la clubul Pandurii pe această temă, după care a înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, care a anunţat că îşi declină competenţa către Parchetul Judeţean, în dosarul în care Marin Condescu era acuzat de uz de fals şi complicitate la abuz, iar Daniel Burlan şi Daniel Olaru de abuz în serviciu. Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, care a schimbat încadrarea juridică. Astfel, Condescu era acuzat de înşelăciune, procurorii invocând art. 215 CP, aliniatele 1, 3 şi 5. Procurorul Moţa încerca să arate că cei de la Edenred au fost înşelaţi de Pandurii şi că actul de cesiune dintre părţi era fals, deşi toată lumea declara contrariul.

Dosarul a ajuns în final la DNA, care a decis scoaterea de sub urmărire penală a celor doi directori pentru acuzaţia de abuz şi a lui Marin Condescu pentru complicitate la abuz, precum şi neînceperea urmăririi penale pentru sindicalist la acuzaţia de abuz în serviciu, susţin surse juridice. Pentru celelalte acuzaţii, DNA nu s-a pronunţat, competenţa fiind din nou a parchetului din Gorj.

Vizualizări: 266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: