Campanie de vaccinare a copiilor de până-n şapte ani

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a demarat la nivelul judeţului Gorj o campanie de vaccinare a copiilor prin intermediul cabinetelor de medicină primară. Probleme se înregistrează în procesul de vaccinare a nou-născuţilor pentru că din maternităţi continuă să lipsească vaccinul împotriva tuberculozei.

Toţi copiii cu vârste cuprinse între o lună şi un an sunt imunizaţi în această perioadă împotriva anumitor afecţiuni în cabinetele de medicină primară. În baza unei catagrafierii, medicii de familie au ridicat de la DSP Gorj dozele de vaccin necesare. Tot acum vor fi vaccinaţi şi copiii cu vârste între 1 şi 7 ani, care nu au fost imunizaţi până la această vârstă. La nivelul judeţului Gorj dozele de vaccin existente la ora actuală sunt suficiente pentru această campanie de vaccinare. Există totuşi o problemă cu privire la imunizarea nou născuţilor împotriva tuberculozei.

Medicii neonatologi susţin că sănătatea micuţilor nu este pusă în pericol de lipsa acestui vaccin atâta timp când aceştia nu intră în contact cu persoane bolnave de tuberculoză. „La noi lipsa acestui vaccin chiar este o problemă pentru că avem foarte multe cazuri de tuberculoză şi există un risc. Atâta timp cât micuţii nu intră în contact cu persoane bolnave nu există probleme. Noi instruim mămicile în acest sens”, a declarat medicul Camelia Roman.

De la începutul anului în maternitatea din Târgu-Jiu s-au născut aproximativ 400 de bebeluşi. Niciunul dintre micuţi nu a fost vaccinat împotriva tuberculozei.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: