Călinoiu, huiduit de protestatari

Peste 100 de oameni din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au protestat ieri, din nou, timp de mai mult de o oră în faţa Palatului Administrativ. Oamenii au venit să protesteze pentru neacordarea sporurilor fără de care nu pot duce un trai decent, iar preşedintele Consiliului Judeţean a ieşit în mijlocul lor pentru a-i aduce la sentimente mai bune.

Angajaţii DGASPC Gorj s-au adunat ieri în faţa Prefecturii şi nu au plecat până ce preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, nu a ieşit să dea ochii cu ei. Când l-au avut în mijlocul lor, oamenii i-au reproşat tăierea sporurilor şi l-au chemat să muncească măcar pentru o zi în condiţiile în care ei îşi câştigă traiul. „Domnule preşedinte v-aş ruga să veniţi să vedeţi în ce condiţii muncim, cum ne câştigăm pâinea şi câţi bani am ajuns să luăm. Nu mai avem cu ce venii la serviciu domnule preşedinte, nu mai avem bani. Banii ne-au fost înjumătăţiţi fără temei legal şi nu este posibil aşa ceva, ni s-au luat banii abuziv. Asistent social cu studii superioare ia şase milioane domnule preşedintele, eu cu ce plătesc întreţinerea”, au strigat angajaţii revoltaţi.

Vor protesta la Bucureşti

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj s-a grăbit să ofere angajaţilor prezenţi la protest lămuriri şi explicaţii şi să le solicite un pic de înţelegere până se va documenta asupra situaţiei împreună cu celelalte autorităţi locale. „Aveţi răbdare să vedem, să ne documentăm asupra situaţiei. Acţiunea dumneavoastră este îndreptăţită, dar haideţi să ne documentăm şi să ne adresăm guvernului să ne dea sumele din fondul de rezervă pentru a completa bugetul, eu am semnat deja împreună cu prefectul o adresă la guvern cu această solicitare, este o lipsă de lichidităţi, dar stând cu mâinile la piept nu ne dă, dacă nu mergeţi la muncă nu rezolvaţi nimic”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele judeţului Gorj.

Angajaţii s-au arătat în mare parte dezamăgiţi de noile promisiuni şi au ameninţat că dacă nu li se vor înapoia sporurile, vor merge chiar la Bucureşti pentru a continua protestele. „Vrem să ne luăm banii pe care i-am luat şi până acum. Să sperăm că nu sunt doar vorbe ceea ce ni s-a spus astăzi, dispoziţia este în vigoare, este legală şi sperăm să ni se facă dreptate“, a declarat una dintre angajatele DGASPC Gorj.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: