Un gorjean a descoperit soluţiile ieşirii din criză

Un bărbat din Tismana a scris soluţiile ieşirii din criză. Sătul să aştepte să se întâmple ceva în această ţară,  Iosif Mikloş, s-a pus pe scris. A umplut două caiete studenţeşti cu tot soiul de însemnări despre criza economică şi soluţii. Omul mai are o problemă: are nevoie de sponsori pentru tipărirea cărţii „Cum să ieşim din criză“.

Iosif Mikloş are 48 de ani şi locuieşte în Tismana. A lucrat vreme de douăzeci de ani în domeniul construcţiilor, iar momentan nu are niciun venit. Lucrează doar ocazional unde i se cere. El susţine că deţine secretul ieşirii României  din criză. În urmă cu trei luni i-a venit ideea conceperii acestei cărţi prin care să le arate oamenilor şi mai ales celor care trebuie să găsească soluţii anticriză că... se poate.

"Am scris cartea nu doar pentru bani, am vrut să arăt că se poate mişca ceva în ţara asta, am rămas fără mână de lucru, că oamenii au plecat în alte ţări unde este mai bine. Să ne spună şi nouă unde s-au dus fondurile de la Uniunea Europeană şi când vom putea ajunge din urmă pe Germania şi pe celelalte ţări foste comuniste", spune omul.

În cuprinsul celor două caiete studenţeşti pe care le-a scris până acum, acesta dezbate probleme din mai multe domenii precum: industria alimentară, transport, construcţii, comerţ, agricultură, etc. Pentru fiecare domeniu în parte el vine cu soluţii inedite precum micşorarea vârstei de pensionare de la 65 de ani la 46, astfel o persoană care se află în şomaj şi are 46 de ani, să primească pensie după ce expiră perioada de indemnizaţie. Este de părere că oamenii ar trebui să îşi primească salariile la timp, astfel nu ar mai ieşi în stradă, lucru ce induce la stagnarea  productivităţii şi implicit la micşorarea bugetului. Vrea crearea de locuri noi de muncă, în felul acesta studenţii, profesorii şi doctorii, să nu mai fie nevoiţi să-şi părăsească ţara, care ar rămâne fără mână de lucru. În această carte vrea să expună şi cauzele pentru care el crede că ţara noastră nu progresează.

Acesta este sigur că el a găsit soluţiile pentru ieşirea din criza care ne afectează şi este hotărât să publice această carte pe care a intitulat-o "Cum să ieşim din criză". Singurul obstacol pe care îl are este găsirea unei edituri care să îi tipărească cartea.

Alina POPESCU

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: