Campionat de fotbal cu tradiție, între satele unei comune din Gorj

Se reia campionatul de fotbal dintre satele comunei gorjene Cătunele. Competiția organizată de mai bine de 20 de ani, de Paște, se va organiza pe stadionul Valea Mănăstirii, după o pauză de doi ani, generată de pandemie. Autoritățile din Cătunele se așteaptă la un număr destul de mare de participanți, chiar dacă nu ca în trecut, când acest campionat aduna la un loc și 1.000 de localnici.

Campionatul de fotbal de la Cătunele se va desfășura în zilele de 24 și 25 aprilie pe stadionul Valea Mănăstirii și vor participa echipe din toate cele șase sate ale comunei.

”Este o competiție de peste 20 de ani, organizată în fiecare an de Paște, cu excepția anilor de pandemie. Se reia campionatul, iar scopul este acela ca localnicii din comună să se întâlnească în zi de sărbătoare și să socializeze. Demult, acest campionat se întindea pe 4 zile și strângea cam 1.000 de participanți, dar am redus competiția la 2 zile pentru că și numărul celor care vin pe stadion a scăzut cam la 300 de persoane”, a declarat Florin Țuilă, primarul din Cătunele.

Autoritățile locale au pregătit, ca în fiecare an, o serie de surprize și premii pentru echipele câștigătoare. Echipele care se vor clasa pe primele patru poziții în clasament vor primi câte 500 de lei din partea primăriei și a firmelor care dețin microcariere de exploatare a cărbunelui din zonă.

Mai mult decât atât, participanții cu vârstă de până la 18 ani vor depune în pauza dintre meciurile de fotbal un talon pentru tombolă. Pentru participarea la tombolă, prezența este obligatorie la stadion. Talonul nu poate fi depus în lipsă și poate fi câștigat un singur premiu.

Pe lângă sumele de bani oferite echipelor câștigătoare, premiile constau în mingi de fotbal, palete de tenis, jocuri de șah și rummy, dar va fi oferit și un premiu special.

Vizualizări: 5,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: