Campionatele din Turcia au fost suspendate. Sportivi dispăruți

Un fotbalist român aflat în Turcia, Gabi Torje, a vorbit după cutremurele din Turcia despre dimensiunile impresionante ale seismului. Fostul fotbalist de la Dinamo a semnat în această iarnă cu Genclerbirligi și a trăit pe pielea lui seismul dar se afla la Ankara, acolo unde nu au fost distrugeri majore.

Mijlocașul a precizat că, din fericire, se află la distanță de locul în care s-au produs cele mai multe pagube și decese. "Eu sunt în Ankara. S-a simțit și la noi, mai ales cel de după-amiază. Tragedie mare, vă dați seama. Foarte multe decese, foarte mulți oameni dispăruți. E clar că nu se poate juca în momentele astea. Sunt sportivi dispăruți. Cel puțin o săptămână nu se va juca. Prioritar este acum să fie salvați cât mai mulți oameni și să fie ajutați și cei care au pierderi materiale.  Sincer să fiu, de abia adormisem, că am avut meci ieri. Nu am simțit noaptea. Mă bucur pentru Maxim că nu era acolo, e o tragedie mare, el stă foarte aproape de locul unde a fost epicentrul. Cu natura e greu să te pui", a spus Gabi Torje, la Liga Digisport.

Presa din Turcia spune că fotbalistul lui Hatayspor, Christian Atsu, este dat dispărut și există temeri că acesta ar putea fi găsit fără viață sub dărâmături.

Ministerul Tineretului și Sportului a fost nevoit să ia o măsură radicală. 

Luni dimineață, Mehmet Kasapoglu, ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat că toate competițiile naționale sportive și-au încetat temporar activitatea. "Toate competițiile sportive desfășurate în țara noastră au fost suspendate până la un anunț ulterior. Toate unitățile noastre sunt în alertă sub coordonarea", a transmis Kasapoglu. 

Vizualizări: 1,118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: