Șase echipe de fotbal din Liga 2, prinse de cutremur în Turcia

Turcia a fost zguduită luni dimineață de un puternic cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade, care a lovit zona de sud-est a Turciei și a fost urmat de zeci de replici în întreaga regiune. În zona respectivă se află la pregătire șase echipe din Liga 2 din România.

În această perioadă, în Turcia, în Antalya, oraș din sud-estul țării, se află și șase echipe de fotbal din Liga a 2-a din România: FK Miercurea Ciuc, Concordia Chiajna, Unirea Dej, FC Brașov, SC Oțelul Galați și Minaur Baia Mare, a anunțat liga2.ro.

Dintre acestea, prima echipă care a reacționat și și-a anunțat suporterii că a trecut cu bine peste cutremur și că își va continua pregătirea conform programului stabilit a fost SC Oțelul Galați care a transmis un mesaj de la ora 8:10. ”SC Oțelul Galați anunță faptul că delegația clubului nostru din cantonamentul din Antalya este în siguranță, în urma cutremurului de mare magnitudine produs în această dimineață în Turcia. Undele seismului au fost resimțite și în zona în care se află lotul oțelar, însă pregătirea echipei nu va avea de suferit și va continua conform programului stabilit, cu meciul amical de astăzi, în compania formației FK Olympic Tashkent, din prima ligă din Uzbekistan, partida ce va avea loc cu începere de la ora locală 16:00 (15:00 ROU)”, a comunicat SC Oțelul.

La ora 10:09 a venit mesajul din partea clubului Unirea Dej, acolo unde este antrenor gorjeanul Dragoș Militaru. ”FC Unirea Dej informează că delegația clubului nostru, aflată în Turcia, este în siguranță, iar stagiul centralizat de pregătire va continua conform programului”, a comunicat Unirea Dej.

Seismul resimţit inclusiv în Liban, Siria şi Cipru a pus la pământ multe clădiri, iar la ora 9:40 îl făcea pe vicepreședintele turc Fuat Oktay să declare că numărul morților a ajuns la 284 de persoane, iar peste 2300 sunt rănite.

Vizualizări: 510

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: