Campus şcolar la standarde europene la Bumbeşti-Jiu

Primăria orașului Bumbești-Jiu va construi un campus școlar la standarde europene pentru elevii care învață la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din oraș. Acest lucru va fi posibil datorită unui proiect cu fonduri europene semnat deja de autoritățile locale. Procesul de modernizare se va ridica la 2,5 milioane euro, contribuţia primăriei fiind de 2%. Acesta va fi realizat în doi ani de zile.

Primăria oraşului Bumbeşti-Jiu a postat deja pe SEAP anunţul de intenţie pentru reabilitarea, construirea şi extinderea campusului şcolar, valoarea lucrărilor fiind estimată la 6,147,198 RON. Data prevăzută pentru începerea procedurii de adjudecare este 1 februarie 2012 și vor dura 730 zile de la data semnării contracttului cu firma de construcţii. Primarul Constantin Bobaru explică faptul că unitățile de învățământ din oraș se confruntă de la un an la altul cu scăderea numărului de copii, ceea ce va duce, dacă nu se ia o măsură, la diminuarea claselor și implicit la reducerea cadrelor didactice. Aşa că este mare nevoie de un campus şcolar, în perspectiva atragerii copiilor din localităților învecinate. ”Va creşte interesul pentru școala din Sadu, mai ales că aici se găsesc profiluri tehnice, foarte cerute pe piața muncii. Dorim să atragem spre școala din Bumbeşti-Jiu atât elevi din localitățile limitrofe, cât și din alte comune ale Gorjului. O dată cu realizarea acestui campus, vor crește condițiile în care se vor derula activitățile instructiv-educative. Asta intenționăm, să atragem mai mulţi elevi”, afirmă Constantin Bobaru.

DOTĂRI

Proiectul vizează realizarea unei cantine și a unui internat în curtea liceului. ”Totul se va reabilita. Vom face dotările necesare unui campus şcolar”, mai spune Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu.

O astfel de încercare a mai fost şi la Peştişani dar proiectul a fost abandonat din lipsă de fonduri.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: