Când ar putea fi redeschisă groapa de gunoi din Târgu Jiu. Investițiile, pe ultima sută de metri!

În această lună, ar putea fi redeschis depozitul de deșeuri din Târgu Jiu. Prefectul județului Gorj a anunțat că operatorul de salubritate care administrează groapa de gunoi este pe punctul de a finaliza investițiile impuse astfel încât târgujienii și localnicii din Bălești să scape de mirosul insuportabil degajat de gunoaiele depozitate la marginea orașului.

Prefectul Corneliu Răducan Morega a transmis că lucrările de conformare se apropie de finalizare și că, în scurt timp, groapa de gunoi ar putea fi redeschisă.

„Lucrările de conformare de la groapa de gunoi se apropie de finalizare. A sosit cea mai mare parte a echipamentelor, care urmează să fie montate, urmând ca instalația de ardere a gazelor să fie pusă în funcțiune, iar depozitul de gunoi să se redeschidă, după ce măsurile implementate vor fi verificate  de către reprezentanții instituțiilor abilitate. Le mulțumesc cetățenilor afectați direct de poluarea produsă de depozitul de gunoi, pentru că au avut răbdare ca această investiție să fie finalizată, precum și instituțiilor care se implică pentru ca locuitorii din Municipiul Târgu Jiu și din comuna Bălești să respire un aer curat”, a fost mesajul transmis de prefectul județului Gorj.

Estimarea autorităților este că, în trei săptămâni, instalația va fi reglată și pusă în funcțiune astfel că groapa de gunoi ar putea fi redeschisă. Groapa de gunoi a fost închisă în luna martie din cauza poluării.

Galerie foto



Vizualizări: 2,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: