Drept la replică

Maria Vasilescu, fostul primar al comunei gorjene Țânțăreni, a trimis redacției Pandurul o replică la afirmațiile actualului primar, privind situația sălii de sport din localitate:

„Sala de sport din Țânțăreni datează din timpul Guvernului Năstase, adică de peste 17 ani și este printre primele construite in județul nostru. În toată această perioadă a fost folosită atât de elevii școlii, cât și de tinerii din comună, pe baza unui regulament de funcționare, aprobat de Consiliul Local al UAT Țânțăreni și pe baza unui program.

În primii ani era ’’ invazie’’ de solicitări din partea echipelor, deoarece era singura sală de sport din zonă. Venea domnul Director Mânzărescu de la Termocentrala Turceni cu echipa săptămânal, tinerii din Țânțăreni, Florești, Chiciora, Filiași, Turburea, etc. . Toți, exceptând tinerii din comună și, bineînțeles, elevii, au plătit taxă de intrare. În acea sală am organizat, ani de-a rândul, evenimente culturale precum „Ziua Vârstnicilor”, Ziua Poliției, Ziua Copiilor și diverse activități pentru cetățenii comunei, pentru că era mai încăpătoare decât Căminul Cultural.

Din momentul în care s-au construit săli de sport atât la Turceni, cât si la Filiași, doar tinerii din comuna noastră și elevii au continuat să frecventeze această sală.

Niciodată nu a fost pus lacăt la sala de sport. Cheile au stat în permanență la profesorul de sport de când am dat-o în funcțiune. A susține că elevii au făcut orele de sport în curte este o mare aberație. Afirmațiile mele pot fi susținute atât de directorul școlii, de profesorul titular al disciplinei de educație fizică, profesorul Ionică Ion, sau de polițiștii locali, care erau prezenți de fiecare dată când era activitate în sală cu echipele de tineret. Este adevărat că, în ultimii 4 ani, nu au mai existat la fel de multe solicitări de utilizare a acestei săli, deoarece foarte mulți tineri au plecat din localitate, pe lângă faptul că pandemia ne-a impus anumite restricții pe care trebuie să le respectăm cu toții.

Deseori, pe parcursul ultimului mandat, am purtat discuții cu viceprimarul în funcție din momentul respectiv, actualmente primar, rugându-l să caute tineri pentru a pune bazele unei echipe de fotbal, dar în cei 4 ani nu a reușit. Dacă primarul a ținut lacătul pe sala de sport, viceprimarul ce a făcut? Niciodată nu a venit să îmi aducă la cunoștință că este lacătul pus și că elevii nu fac orele în sală, sau că aceasta este, citez din afirmațiile acestuia apărute în articolul de vineri în ziarul Pandurul, 95% din timp închisă.

Domnule redactor, eu sunt profesor de meserie și am făcut tot posibilul ca elevii de la școlile de pe raza comunei să aibă condiții deosebite. Nu am ce să îmi reproșez. Și școala din satul Florești are sală de sport amenajată și dotată de mine, în care elevii își desfășoară orele de sport, propunându-mi în permanență și, consider eu, reușind, să aduc școlile din comună la cele mai înalte standarde.

Referitor la starea de degradare, așa cum este exprimarea în articol, înseamnă că mai avea puțin și cădea. Banii, care s-au alocat din bugetul local, justifică lucrările, deoarece, după 17 ani de folosire, s-au deteriorat o parte din instalațiile sanitare, anumite părți ale tavanelor, datorită infiltrațiilor de apă prin acoperiș, instalația termică a fost făcută din nou deoarece cea făcută prin proiectul inițial necesita înlocuire. Președintele comisiei de recepție a fost chiar domnul viceprimar, actualmente primar, așa că mie mi-ar fi fost rușine să vin acum să spun că a fost bine și nu prea.

Mai doresc să subliniez că sala de sport din Țînțăreni a fost construită de Compania Națională de Investiții, și nu de mine, așa că nu răspund de calitatea lucrărilor. Dar, ținând cont că a funcționat mai bine de 17 ani, cu activitate intensă, în special din partea elevilor, eu continui să cred că și-a dovedit utilitatea.

Referitor la inițiativa construirii unei săli de sport în satul Florești, ideea nu îi aparține, dovada este hotărârea de consiliu local nr. 30/28 februarie 2020, pe care o si anexez, inițiată chiar de mine, în calitate de primar, prin care am aprobat construirea unei săli noi de sport în satul Florești.

Aș dori să concluzionez doar prin următoarea afirmație: domnul primar să se laude cu inițiativele dumnealui și nu cu zestrea pe care am lăsat-o eu acestei comune. Am lăsat 8 proiecte de amploare în derulare (dispensar medical nou in satul Florești, afterschool, gradinita cu program prelungit, proiecte cu impact social pentru bătrâni și copii) și niciun leu datorie. Simpla continuare a implementării acestor proiecte, unele în fază terminală sau chiar la nivel de tăiere a panglicii de inaugurare, oferă șansa unui mandat lipsit de stres pentru actuala conducere și ocazia de a se lăuda cu munca altora.

Comuna noastră a fost pionier la foarte mule capitole, s-a mândrit de-a lungul anilor cu proiecte de mare necesitate și de largă utilitate. Mereu comuna Țânțăreni a fost dată exemplu, reprezentând un reper pentru comunele din județ și pentru activitatea colegilor de breaslă, find în permanență premiată de conducerea Consiliului Județean Gorj, motiv de mândrie pentru cetățenii noștri“.

Vizualizări: 2,511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: