Când Iohannis şi Dragnea adoptă sloganul M..e

Strada este furioasă şi este limpede asta din viteza cu care s-a viralizat mesajul M..e PSD. E multă caterincă pe paginile de socializare, dar asta nu înseamnă că poporul este vesel. Am văzut mesajul antiPSD şi antiDragnea pe maşini, pe plajă, pe grătare, pe lubeniţă, pe floarea soarelui, pe excavatoare, pe tricouri, pe lanuri de grâu, pe stradă, pe pereţi, peste tot. Asta înseamnă multă frustrare acumulată.

Politicienii au vrut, ca de obicei, să confişte mişcarea de protest şi mesajul. Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să îşi exprime revolta că oameni care îşi exprimă public opinia anti-PSD sunt luaţi de Poliţie în plină zi. Să spună la ce mesaj se referă, l-a provocat ministrul de Interne, Carmen Dan. După câteva zile, şi Liviu Dragnea a apărut la televizor, scriind cu mâna lui M---e Iohannis, explicând că înseamnă Minte Iohannis.

Iohannis trebuie să înţeleagă faptul că strada are dreptul să le transmită mesajul cu pricina, dar ei între ei nu o pot face. Pentru că ei reprezintă instituţii, ei ar trebui să calmeze publicul prin acţiunile lor, nu să incite. Omul din stradă poate fi înţeles, unii şi-au exprimat furia, altora li s-a părut amuzant. Cumva, un mesaj vulgar a reuşit să creeze o mişcare care ar putea face ca pe 10 august să avem cel mai mare protest pe care l-a văzut România vreodată. Este important însă să fie un protest paşnic şi nu este momentul acum ca politicienii să mai pună paie pe foc. O reacţie radicală a autorităţilor duce la o radicalizare a străzii şi tot aşa. Şi, aşa cum arată România acum, strada va câştiga, pentru că actuala guvernare, în afară de tupeu, nu are nimic. Dragnea nu are instituţii pe care să se sprijine în lupta lui cu poporul, pentru că PSD a distrus aceste instituţii. Multe clădiri ale statului sunt populate cu oameni care nici nu vor, nici nu pot, nici nu ştiu.

Chiar dacă înţeleg frustrarea din spatele mesajului M..e PSD, cred că a fost suficient. Nu putem propaga la infinit mesaje violente, pentru că sunt mulţi copii pe paginile de socializare, care nu de astfel de exemple au nevoie. Va fi probabil mesajul de bază al protestului din 10 august, aşa cum a fost la toate marile concerte din vara asta, dar apoi ar fi cazul să punem punct şi să alegem alte mijloace de luptă cu PSD.

Vizualizări: 506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: