Proşti mai suntem. Să ne spună Dăncilă că stadionul e gata?

Veşti bune de la guvern. Stadionul din Târgu Jiu a fost finalizat. Cine nu crede, să citească bilanţul la şase luni de la guvernare al premierului Dăncilă. Măi, femeie, cum să îţi treci aşa ceva în bilanţ, când în ultimele şase luni nu s-a mişcat o pietricică la stadion? Partea aia din stadion care e gata a fost recepţionată anul trecut, când matale erai europarlamentar şi nu erai atentă la ce se întâmplă pe aici. Partea care mai trebuie făcută pentru ca stadionul să fie funcţional mai costă două milioane de euro şi banii îi aşteptăm de la guvern. Îi aşteptăm cam din martie, de când ne-ai zis atunci, de la congresul PSD, să punem şampania la rece, că vii la inaugurare.

Ori noi suntem proşti, stadionul e gata şi noi nu îl folosim că nu ne-a spus nimeni, ori ăştia de la PSD mint de îngheaţă apele. Oamenii de la Pandurii se chinuiesc de câteva săptămâni să termine sinteticul, ca să joace totuşi la Târgu Jiu, crezând şi ei, ca şi noi toţi, că stadionul e neterminat. Suporterii au stabilit la rândul lor un protest pentru data de 28 iulie, la care şi-au anunţat participarea sute de persoane care vor ca stadionul să fie finalizat, dar vine Dăncilă şi ne spune că este gata.

Domnule primar, puneţi şampania aia la rece şi deschideţi porţile stadionului. Doar pentru că sunteţi primar liberal, nu aveţi dreptul să ascundeţi de ochii opiniei publice stadionul terminat de pesedişti.

Lăsând gluma la o parte, nu numai Dăncilă minte aici. Deputatul Mihai Weber a dat public asigurări că stadionul va fi gata pe 30 septembrie. Dacă guvernul ar aloca mâine banii, ar dura cel puţin patru luni licitaţia şi executarea lucrărilor, astfel că termenul avansat de Weber este pur şi simplu la vrăjeală. Asta ca să nu mai spun de câte ori i-am auzit pe parlamentarii de Gorj că au vorbit cu Dăncilă să dea bani pentru stadion. Ori ei ne-au minţit, ori femeia aia nu înţelege nimic din ceea ce i se întâmplă.

Până la urmă contează mai puţin cine este la guvernare. Să bagi 20 de milioane de euro într-un stadion şi să îl laşi neterminat de mai bine de un an este o dovadă de prostie. Stadionul va produce numai costuri dacă îl lăsăm aşa. Dacă guvernanţii ne mai duc mult cu preşul, cred că cei de la primărie ar trebui să facă nişte calcule şi să caute o formulă să îl termine pe cont propriu. Mai ales că, dacă se fură mai puţin, poate nici nu costă două milioane de euro toată povestea asta.

Vizualizări: 1,823

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: