Când mă fac mare vreau să fiu copil; copilul lui Dragnea

Cică iar s-a certat Dragnea cu premierul. Nu-i nimic, îi zice și ăstuia că e securist (ceea ce e, practic omul a recunoscut-o în CV), mai face o moțiune și ce politica lui, dă guvernele jos până când ne vom prinde noi că el este singurul om de încredere care poate să conducă țara. „Mai bine hoț / Decât securist”, vor urla babele înfierbântate pe străzi, pe acordurile chitarei lui Pațurcă, după ce în prealabil își vor fi lăsat o mustață sură, în semn de solidaritate.

Doar că nu despre Liviu Dragnea aș vrea să vorbim în continuare. Adevărul e că pare foarte stresant să conduci partidul hoților. V-am mai amintit aici despre întrebarea aia filosofică: poate un hoț să aibă încredere în alt hoț? Ei, imaginați-vă că șeful hoților, tocmai din punctul ăsta de vedere, nu poate fi niciodată liniștit. Știți cine e foarte liniștit? Fiul șefului hoților.

Valentin Ștefan Dragnea, la doar 28 de ani, are vreo cinci mașini de fițe, încă și mai multe firme, conduce un restaurant cu manele prin Măgurele, are gagici fotomodel și pare că se bucură din plin de impresionanta avere a familiei.

Dar cea mai șmecheră afacere a lui Dragnea Jr. este cu porci. Nu, nu are legătură cu PSD-ul, ci chiar cu animalul porc. În aprilie 2014, Valentin Dragnea lua 90% din acțiunile Ferma Salcia S.A., o firmă care importă porci din Germania și Olanda, îi crește la Salcia, în România, după care îi vinde tot în România, unde (spune Hotnews) controlează tot lanțul de business, de la producție la desfacere.

Doi ani mai târziu de la această preluare de către fiu a fermei de porci, tatăl vine cu o idee generoasă pentru fermieri, pe care o trece în programul de guvernare. Întâmplător, desigur, domnul Dragnea vrea să se concentreze pe crescătorii de porci, cărora le acordă 10.000 de euro subvenție de la stat pentru 200 de capete. Ferma de porci a lui fiu-su numără deja vreo 5000 de capete, dar în curând va funcționa la capacitate maximă: 20.000 de porci. Haideți, că vă fac eu calculele. 20.000 împărțit la 200 vine 1000. Adică 1000 de grupuri de câte 200 de capete. Și 1000 înmulțit cu 10.000 vine fix 10 milioane de euro, cadou direct de la tăticul (autodenumit „Daddy” pe grupul intern psd-ist de WhatsApp) pentru fiu. Îmi place că s-a gândit omul la o sumă în așa fel încât să-i iasă fiului suma rotundă, că nu se cade să te lauzi la gagici că ți-a furat tac-tu 8.973.575 de euro de la stat, altfel sună 10 milioane, altfel îți umple gura și se rostogolește pe limbă.

Ei, acum mă înțelegeți de ce vreau să mă fac copilul lui Dragnea când mă fac mare?

Vizualizări: 921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: