Liderii sindicali, despre numărul mare de decese de la CE Oltenia

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia se declară îngrijorați de numărul mare de decese în rândul angajaților la acest început de an. Presa a aflat de cinci persoane, dar oamenii spun că ar fi șapte sau opt cazuri.

Prima măsură care ar putea fi luată este asigurarea unor analize medicale complexe pentru cei zece mii de oameni din zona de producție. Managerul Sorin Boza a vorbit și despre posibilitatea contractării unei firme medicale private, deși CEO deține o firmă o profil, Medservmin, unde are 95% din acțiuni.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a spus că societatea Medservmin a fost subfinanțată: “Ne convine sau nu, aici este vorba și de sumele alocate pentru orice tip de analiză, de dotarea care există la firma care face aceste analize, de profesionalismul celor care fac aceste analize. Dar, în primul rând înseamnă resurse materiale”. Cu privire la contractarea unei firme private, Căldărușe a spus că subiectul este în discuție. “Am avut o discuție, cred că acum două săptămâni, cu ceilalți colegi ai mei și cu președintele Directoratului. Trebuie făcute anumite lucruri, dar dacă nu eliminăm cauzele, degeaba”, a precizat liderul SMEO la Radio Infinit.

La rândul lui, Adrian Marciuc, liderul Sindicatului Mine Energie Jilț Turceni, a spus că: “Putem analiza în comisia mixtă și putem face un contract cu o clinică privată care este specializată în aceste analize. Eu nu spun că toată lumea suferă, dar măcar să știm, să facem ceva”.

Privatizarea serviciilor medicale nu ar rezolva problema, este și părerea lui Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari.

Eugen Iovan, președintele Sindicatului Energia Turceni, a spus că nu doar bolile de inimă pun probleme salariaților. “Nu e normal ce se întâmplă, ne-a îngrijorat. Numai la Turceni de la începutul anului ne-au murit cinci oameni. Foarte mulți oameni bolnavi, toți au ba la inimă, ba la ficat, ba la colon. Din cauza condițiilor grele de muncă”, a spus Iovan. (A.A.)

Vizualizări: 3,435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: