Pîrvulescu (FNME): S-ar putea să dispărem mai repede decât credem

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, bănuiește care este motivul pentru care Complexul Energetic Oltenia nu mai este pe lista companiior care vor face parte din Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții.

Pîrvulescu este de părere că pierderile uriașe de anul trecut au dus la această modificare a listei. “Principiul de bază a fost ca în acest fond să intre companii eficiente din punct de vedere financiar. Nu știu dacă e bine sau rău că nu mai suntem pe listă, sunt tot felul de discuții în jurul acestui Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții”, a spus liderul sindical.

Președintele FNME este de părere că problema majoră este costul mare al certificatelor de carbon, iar dacă actualul guvern nu va aplica o schemă de sprijin, CE Oltenia va deveni istorie. “Dacă nu suntem pregătiți, s-ar putea să dispărem mai repede decât credem”, avertizează liderul sindical.

Ministerul Finanțelor a pus pe 8 martie în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern revizuit pentru înființarea FSDI. (A.A.)

Vizualizări: 4,662

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: