Când se judecă procesul CE Oltenia vs. Pandurii

Judecătoria Târgu Jiu a stabilit pentru 14 noiembrie termenul la care va judeca procesul prin care Complexul Energetic Oltenia contestă executarea conturilor sale de către clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Procedura de executare silită a fost declanşată după ce Pandurii a câştigat în primă instanţă procesul prin care acţionarii sunt obligaţi să achite cotizaţii la care s-au angajat în ultimii ani, dar pe care nu le-au plătit. Sumele stabilite de instanţă sunt: Complexul Energetic Oltenia SA - 6.398.608,88 lei, Consiliul Local Târgu Jiu - 2.090.028,93 lei, Consiliul Judeţean Gorj - 512.303,65 lei, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia - 414.525,03 lei. 

Decizia instanţei nu este definitivă, dar este executorie. Clubul poate executa acţionarii pe propria răspundere, urmând să dea banii înapoi dacă va pierde în final. Asta doar teoretic, pentru că practic nu ar mai avea de unde, pentru că sumele s-ar duce către creditori, clubul Pandurii fiind în insolvenţă.

Şi Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu a cerut în instanţă suspendarea provizorie a executării silite, cererea fiind respinsă. Primarul Marcel Romanescu susţine că nu primăria este asociată la club, ci Consiliul Local, care nu are conturi. Dacă se va ajunge totuşi la executarea banilor primăriei, Marcel Romanescu se va îndrepta împotriva celor vinovaţi. „Legea ne permite ca timp de şase luni să găsim tot felul de modalităţi. Dacă vom fi nevoiţi să plătim cele 20 de miliarde de lei vechi, cei care s-au angajat la această cheltuială vor avea foarte mult de suferit. Va trebuie să trag la răspundere pe cei care se fac vinovaţi”, a spus Romanescu, precizând că la acest moment nu există un risc de blocare a conturilor.

Vizualizări: 686

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: