Reţetă simplă şi rapidă de castraveciori muraţi

Castraveţii muraţi nu lipsesc din nici o cămară şi sunt foarte uşor de preparat. Reţeta de castraveţi în oţet se prepară cu sare neiodată, iar câteva condimente specifice nu trebuie să lipsească de la această reţetă.

Pe lângă castraveciorii de toamnă foarte mărunţi aveţi nevoie de sare fără iod dar şi câteva legume care dau savoare şi culoare borcanelor de castraveciori.

Ingrediente:

5 kg de castraveţi;

1 l de oţet de 9 grade;

3 l de apă;

4 linguri de sare grunjoasă (fără iod);

8 linguri de zahăr;

2 frunze de dafin;

o legătură de frunze de ţelină;

3 morcovi; 3 cepe;

ardei iute;

1 plic seminţe de muştar;

3 rădăcini de hrean;

o căpăţână de usturoi;

câteva beţe de mărar uscat.

Mod de preparare: Se prepară o soluție din oțet, apă, zahăr, sare şi frunze de dafin, şi se pune la fiert. Apoi, se taie ceapa rondele, usturoiul se zdrobeşte, iar morcovul se taie felii. Atunci când apa fierbe, se pun castraveţii spălaţi şi se lasă numai până îşi modifică puţin culoarea. Apoi, se pregătesc borcanele, sterlilizate înainte.

Se aşează pe fundul lor rondele de ceapă, 1-2 căţei de usturoi, felii de morcovi şi ţelină şi castraveţi.

După asta, se toarnă soluţia de oţet fierbinte şi se adaugă și boabe de muştar, hrean felii, ardei iute. Deasupra se pun frunze de ţelină şi boabe de mărar. Se pune apoi capacul bine înfiletat.

Vizualizări: 2,952

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: