Când speră CE Oltenia să obțină acordul de mediu pentru Roșia

Peste cel mult două luni, reprezentanții Complexului Energetic Oltenia își fac speranțe că vor obține un nou acord de mediu care să le permită să continue excavările în Cariera Roșia. Fronturile de lucru au fost blocate acolo, iar excavatoarele din treptele superioare nu mai funcționează de luni bune.

Complexul Energetic Oltenia a reluat demersurile pentru obținerea acordului de mediu astfel încât cea mai mare carieră a companiei, cea de la Roșia, să poată funcționa din nou la capacitate. În cel mai optimist scenariu, documentul ar putea fi obținut în luna august.

“Suntem în procedură de obținere a unui alt acord de mediu. Estimăm că în august vom avea noul acord, astfel că, în septembrie, am putea avea acces la fronturile din Roșia. Probleme sunt la Roșiuța, unde trebuie să scoatem suprafețe de teren din domeniul silvic. La Tismana, la fel. A fost modificată Legea 46 a Codului Silvic în sensul că se pot scoate din domeniul silvic și terenuri proprietate a unui operator economic. S-a modificat legea prin Ordonanță de Urgență”, a explicat, la Tele3, Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei.

În zonă, compania trebuie să demareze și exproprierile pentru o suprafață de peste 200 de hectare de teren. Acordul de mediu a fost anulat în instanța de judecată de către Asociația Bankwatch în toamna anului trecut. Deși s-a obținut inițial extinderea Carierei Roșia, excavatoarele nu pot înainta pentru că nu mai este valabil acordul de mediu. 

Vizualizări: 1,281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: