CE Oltenia îngroapă securea războiului cu primarul Filip

După ani de insistențe, primarul Robert Filip din Rovinari ar putea primi o veste bună dinspre Complexul Energetic Oltenia. În toamnă, primăria va primi un teren pe care acum compania nu îl folosește. Este vorba de terenul unde a funcționat în trecut depozitul de cărbune din Rovinari. În plus, managerul companiei, Daniel Burlan, a dat asigurări că va sprijini primăria și în privința fabricii de gips care ar putea fi deschisă la marginea orașului.

În toamnă, Complexul Energetic Oltenia va ceda Primăriei Rovinari terenul unde a fost depozitul de cărbune. Până în septembrie, este gaj pentru un credit al companiei. Acolo, primarul Robert Filip vrea să aducă doi investitori care să facă două sere și să creeze locuri de muncă pentru localnici.

“Are niște solicitări. Din punctul meu de vedere, sunt benefice comunității, dar toate acestea trebuie făcute în concordanță cu legea. Am comunicat, da, putem să venim în sprijinul dumneavoastră. A solicitat un teren pe care noi nu îl folosim. I-am spus că suntem de acord. Este pus gaj pentru un credit. În septembrie, când se ridică gajul, discutăm”, a declarat Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei.

În plus, un alt investitor s-a arătat interesat să dezvolte o fabrică de gips la Rovinari. Daniel Burlan spune că acest lucru va fi posibil lângă Termocentrala Rovinari care ar putea asigura și materia primă. „Punem o instalație de uscare la Termocentrala Rovinari pentru gips pentru a fi preluat de fabrică. Vom scoate la licitație. Dacă există un interes al cuiva, poate să vină să construiască și instalația acolo. Vindem materia primă către fabrică. Există și interes din partea unui potențial cumpărător al gipsului să facă instalația de uscare”, a mai spus Burlan, la Tele3

Vizualizări: 3,758

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: