Proiect: Punct de vânzare a cărbunelui la Cariera Seciurile

Cărbunele din zona Roșia de Amaradia ar putea fi din nou exploatat de Complexul Energetic Oltenia. Și nu pentru a fi dus în termocentrale, ci pentru a fi vândut localnicilor din zonă. Este planul la care se gândește compania mai ales că acolo sunt rezerve importante de cărbune. Oficialii companiei nu s-au gândit să redeschidă cariera de la Seciuri.

Deși autoritățile comunale insistă să fie redeschisă cariera de cărbune din Roșia de Amaradia, reprezentanții Complexului Energetic Oltenia nici nu se gândesc la un astfel de plan.

Vor totuși să vândă cărbunele de acolo localnicilor. “Nu am stabilit că se va redeschide. Este în analiză posibilitatea ca, în acel perimetru, să se creeze desfacere pentru populație, cu cărbunele de acolo”, a explicat Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei.

De altfel, compania are în plan să vândă cât mai mult cărbune și în alte cariere. Asta mai ales pentru că prețul este bun și este mai profitabilă vânzarea cărbunelui decât producerea energiei. „Vom vinde cărbune pentru terți și în acest an, în celelalte cariere. Vom monta camere de supraveghere pentru a exclude sustragerile de cărbune. Cred că sunt cariere unde este mai rentabil să vinzi cărbunele decât să îl duci să produci energie. Cărbunele are un preț destul de bun. Era stabilit undeva la 180 de lei tona”, a mai spus, la Tele3, Daniel Burlan.

Vizualizări: 2,118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: