Căldărușe: CEO va muri dacă nu primeste sprijin financiar

Complexul Energetic Oltenia are nevoie de sprijin și pe viitor. Declarația a fost făcută de către liderul de sindicat al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe. Acesta spune că este nevoie de bani care nu trebuie să fie returnați, altfel compania energetică va muri.

Achiziția certificatelor de carbon reprezintă o adevărată povară pe umerii companiei. Unul dintre sindicaliști spune că statul român trebuie să acorde până în 2025 anumite compensații, bani care nu trebuie restituiți. În caz contrar, CEO nu va mai exista. În această perioadă se poartă discuții intense cu privire la planul de restructurare.

”Dacă certificatul ar fi fost zero euro și ne uităm pe anul trecut, Complexul Energetic Oltenia, fără acel sprijin, intra în faliment. Dacă nu vom beneficia și pe viitor, așa cum o spune planul de restructurare, de anumite compensații, bani care să ne vină fără să-i rambursăm, CEO va muri. Trebuie să beneficiem de bani, conform acestui plan”, a spus Gabriel Căldărușe, la Târgu Jiu TV.


Compania a primit în primăvară un împrumut de aproximativ 251 milioane de euro.

Vizualizări: 2,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: