Măsuri pentru prevenirea apariției viermilor sârmă în grădină

Viermii sârmă pot provoca daune majore în grădină iar dacă ați avut deja viermi sârmă în sol e posibil să reapară.  Viermii sârmă au un ciclu de viață deosebit de extins, de la doi - trei ani până la șase ani.

Plantele gazdă preferate ale viermilor din grădini sunt porumbul  precum și cartofi. De asemenea, se hrănesc cu o gamă largă de alte legume, inclusiv fasole, sfeclă, varză, morcovi, castraveți, salată verde, pepene verde, ceapă, praz, păstârnac, mazăre, ridichi, cartofi dulci dar și flori.

Dacă bănuiți că aveți viermi sârmă, fiți atenți când săpați pământul din grădină. Larvele se găsesc în mod obișnuit în cei 6 centimetri de sus ai solului. Viermilor sârmă le place pământul umed și răcoros, ceea ce poate face dificilă găsirea lor în sol uscat. Larvele se hrănesc cu rădăcinile mai mici ale plantelor, precum și cu părțile subterane ale tulpinilor. Dacă sunt atacate de viermii sârmă plantele nu au nicio șansă de a se recupera, devin pipernicite sau ofilite și în cele din urmă mor. 

Viermii tind să locuiască în primii câțiva centimetri de sol iar lucrând pământul îi puteți expune efectiv la prădători și la condiții nefavorabile. 

Viermii preferă solul umed. Îmbunătățiți zonele cu drenaj slab pentru a-i descuraja să se așeze în grădina dvs. 

Asigurați-vă că urmați rotația culturilor în grădină. Deoarece larvele de vierme iernează în sol, culturile nou însămânțate sunt o țintă ușoară pentru dăunător. Dacă ați avut o problemă majoră cu viermii sârmă, s-ar putea să doriți să faceți un pas mai departe și să vă abțineți complet de la cultivarea oricăror culturi sensibile în anul următor.

În cazul unei infestări majore sau când doriți să plantați culturi care trebuie înființate la începutul sezonului, aplicați un insecticid pentru a îndepărta viermii. Rețineți că aceste insecticide trebuie aplicate pe sol înainte de plantare. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,842

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: