Cu ce se curăță cel mai repede mucegaiul din baie!

Există o serie de soluții ieftine și la îndemână pentru a scăpa de problema mucegaiului care se formează pe pereții din baie. Ingredientele care te scapă de mucegai le găsești în casă sau chiar în baia ta.

Mucegaiul reprezintă o problemă cu care se confruntă multe persoane în locuință, mai ales în baie, unde umiditatea este mare. Apare cel mai des în locurile unde este multă umezează sau unde se face condens.

Există însă câteva soluții la îndemână, ieftine și eficiente, pentru a scăpa de această problemă.

Mucegaiul care se formează ca urmare a condensului este mai ușor de îndepărtat decât cel apărut din cauza infiltrațiilor. Petele negre care apar de obicei în rosturile de la faianță și gresie pot fi curățate atât cu soluții speciale cât și cu amestecuri făcute în casă, ieftine și la îndemână.

Unul dintre cele mai puternice ingrediente împotriva mucegaiului este clorul. Poți folosi clor simplu, diluat în apă, sau soluții pe bază de clor, cum sunt înălbitorii. Fă un amestec din o parte clor și două părți apă, adaugă câteva pompițe de săpun lichid și folosește soluția pentru a îndepărta mucegaiul. Freacă petele negre de mucegai cu un burete sau o perie înmuiată în amestec.

O combinație puternică și eficientă pentru a îndepărta mucegaiul de pe diverse suprafețe este cea cu bicarbonat de sodiu. Pune câteva linguri de bicarbonat într-un bol și toarnă oțet peste el. Se va forma o spumă, în urma reacției chimice. Aplică spuma pe gresie, faianță sau pe sertarul mașinii se spălat, pentru a scăpa de depunerile de mucegai.

Vizualizări: 9,728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: