Noi reguli pentru creșterea porcilor

Cu mai puțin de două luni înainte Crăciun, apar reguli noi, legate de cum pot fi crescuți porcii în gospodării.

Cei care vor să îi cumpere pentru sărbători vor fi nevoiți să îi declare la primărie și să amenajeze spații pentru dezinfectare, la intrarea și ieșirea din coteț.

Iar jumătate dintre porcii din România sunt în gospodării ne spun cei din industrie. Măsurile sunt luate pentru a opri extinderea pestei porcine, care a redus considerabil numărul animalelor.

Ioan Ladoși, președintele Asociației Crescătorilor de Porci: „Până la momentul tardiv, foarte tardiv al acestei legi, practic nu se respectă nimic legat de biosecuritate. Nicăieri în Europa nu există porci, chiar și în gospodăriile mici, care să nu fie înregistrați de către Autoritatea Sanitar Veterinară. Nu există porci care să se plimbe dintr-o parte în alta a țării, fără să fie duși cu un mijloc de transport autorizat.”

Aceste lipsuri au dus la o răspândire rapidă a pestei porcine, iar România a ajuns pe locul doi în Europa la numărul de focare. Pe de altă parte, autoritățile precizează că porcul pentru Crăciun poate fi cumpărat numai din ferme autorizate și sub nicio formă din gospodăriile altor oameni, notează Pro TV.

Vizualizări: 1,886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: