De ce este uneori varza murată prea sărată! Află câtă sare trebuie pusă

Varza murată de folosește mai ales la sarmale, dar și la alte tipuri de mâncăruri. În funcție de cât de concentrată a fost saramura și cât timp a trecut de când ați pus varza la murat, aceasta poate fi prea acră sau prea sărată atunci când este gătită.

Varza murată se numără printre pregătirile pentru iarnă care se fac în majoritatea gospodăriilor. Rețeta este universală, cu mici îmbunătățiri în anumite zone, iar pentru ca varza să stea bine peste iarnă, este nevoie de o saramură de concentrație 2,5%. Altfel spus, la fiecare litru de apă se adaugă 25 de grame de sare grunjoasă, atunci când se prepară saramura.

Verzele se crestează în zona cotorului sau se scobesc cu un cuțit, astfel încât saramura să intre bine în ele. În funcție de cât de cald este în încăperea unde se află butoiul cu varză murată, aceasta se va acri mai repede sau mai greu. În general, este nevoie de aproximativ trei săptămâni pentru ca varza să fie perfect murată.

Cu cât este mai cald sau trece mai mult timp de când a fost pusă la murat, varza va deveni mai acră și mai sărată.

Dacă la o lună după ce a fost pusă la butoi poate fi folosită ca atare, după două luni de stat în saramură ar trebui să fie desărată inainte de a fi gătită.

Vizualizări: 54,596

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: