Când va fi aprobat planul de restructurare a CE Oltenia

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia va fi aprobat de Comisia Europeană la finalul lunii ianuarie 2021. Acesta este anunțul deputatului liberal, Dan Vîlceanu. Acesta spune că urmează o perioadă bună pentru județul Gorj.

Dan Vîlceanu a mai afirmat faptul că acest plan de restructurare înseamnă investiții de 3,5 miliarde de euro: ”Am avut o etapă de pre-notificare care a fost finalizată, iar CE Oltenia a primit invitație de la Comisia Europeană de a notifica planul de eficientizare. Răspunsul Comisiei Europene nu poate fi altul decât pozitiv, sunt convins cu nu sunt probleme. Sperăm ca până la finalul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie să fie avizat, iar Complexul Energetic Oltenia  va primi banii pentru certificatele de carbon aferente anului 2020. Intrăm într-o perioadă foarte bună. La CE Oltenia vor avea loc investiții de peste 3,5 miliarde de euro”, a spus Dan Vîlceanu, la Radio Infinit.

Companiile cu capital de stat vor primi bani de la buget doar dacă se restructurează. Acesta a fost anunțul premierul Florin Cîțu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Vîlceanu explică ce înseamnă acest lucru.

”Acolo unde de ani de zile companiile solicită bani guvernului, vor mai primi doar în cazul în care prezintă un plan prin care să iasă din situația economică precară și vor trece într-o restructurare, tocmai pentru a obține profit după. Asta înseamnă că nu se mai aruncă bani în găuri negre, ci doar dacă prezintă un plan pentru a ieși din situația precară și a trăi pe picioarele lor. Așa s-a întâmplat și la Complexul Energetic Oltenia”, a mai spus Vîlceanu.

Complexul Energetic Oltenia mai are aproximativ 12.000 de salariați.

Vizualizări: 2,624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: