Când va fi inaugurat Muzeul "Constantin Brâncuși" de la Târgu Jiu. Promisiunea ministrului!

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunțat, joi, într-o conferinţă de presă, că Ziua Naţională „Constantin Brâncuşi” va fi marcată anul acesta prin mai multe evenimente speciale. Printre acestea, pe 19 februarie, va fi inaugurat Muzeul Național "Constantin Brâncuși" de la Târgu Jiu.

Acesta va fi deschis în casa "Barbu Gănescu" , în care a locuit sculptorul în perioada în care a lucrat la ansamblul monumental „Calea Eroilor”. Rămâne de văzut ce vor putea găsi turiștii în noul muzeu de la Târgu Jiu. Ministrul nu va fi prezent, deoarece, pe 18 februarie, va fi audiat în comisia de specialitate pentru Cabinetul Orban 2.

În curtea Muzeului Naţional de Artă al României, pe 19 februarie, de la ora 19.00, va avea loc un spectacol de proiecţii, iar pe tot parcursul zilei accesul va fi gratuit la MNAR, care va organiza şi vizite ghidate în sala „Brâncuşi”.

Holograma 3D a sculptorului şi lucrări consacrate vor fi prezentate în curtea MNAR şi reprezintă o premieră în România. Sistemul a costat aproximativ 40.000 de euro.

Vizualizări: 1,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: