Opt grădiniţe restrânse într-una singură

O grădiniță nouă este construită în centrul comunei gorjene Slivileşti. Localitatea a avut cândva 8 astfel de unităţi pentru preşcolarii din zonă, dar treptat activitatea acestora a fost restrânsă şi în prezent mai funcţionează doar 3 grădiniţe. Copiii din cele trei unități vor fi mutați în noua grădiniță când va fi gata.

Şi în localitatea Slivileşti, ca în mai toate comunele din Gorj, numărul preşcolarilor scade considerabil de la un an la altul. Cu toate acestea, încă se mai construiesc grădiniţe.

La Slivileşti, în urmă cu ani buni funcţionau 8 grădiniţe la capacitate maximă, însă de la anul va fi deschisă una singură, construită de la zero. "Lucrăm în prezent la construirea unei grădiniţe de la zero în centrul comunei. Vrem să facem totul aici, în jurul primăriei. Valoarea investiţiei este de 1.200.000 de lei şi finanţarea a venit de la Ministerul Educaţiei. Lucrările au început în toamnă, dar pentru că vremea ne-a permis am lucrat continuu. În mod sigur în toamnă o să primească preşcolarii. Noi am avut 8 grădiniţe funcţionale, dar au fost închise treptat din cauza numărului mic de copii şi au mai rămas doar 3. Toţi copiii vor fi aduşi la noua grădiniţă, iar cele care funcţionează în prezent se vor închide", a precizat primarul Sorin Bucurescu.

Grădiniţa de la Slivileşti este realizată printr-un proiect naţional, iar în judeţul Gorj se mai fac două astfel de unităţi de învăţământ. În prezent la Slivileşti funcţionează grădiniţe în satele Coşmăneşti, Sura şi Slivileşti.

Vizualizări: 1,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: