Când va putea începe turismul spaţial

Elon Mosk, CEO al companiilor Tesla și SpaceX, a vorbit recent despre planurile sale legate de călătoria în spațiu și transformarea oamenilor într-o “specie interplanetară”. Deși dezvăluirile sale sună mai degrabă ca un scenariul de film SF, fondatorul Space X pare sigur pe proiectele sale.

Elon Mosk a spus că în trei ani oamenii vor putea călători cu racheta Starship în spațiu. Acesta i-a spus gazdei show-ului la care a fost recent invitat, că în cele din urmă soarele se va extinde și va înghiți Pământul, insistând că oamenii trebuie să meargă pe Marte. Acest lucru se va întâmpla cu siguranță, dar nu în curând, a spus Musk. Miliardarul e de părere că nava sa Starship este cea care îi va transforma visul în realitate și că în trei ani oamenii vor putea călători în spațiu.

Musk prevede că soarele vă incinera Pământul într-un viitor destul de îndepărtat iar cercetările științifice de la Universitatea din Warwick confirmă că acest lucru se va întâmpla, însă peste șase miliarde de ani. „Cred că vom lansa Starship cândva anul viitor, aproape de august. Va merge în modul automat, fără oameni. Cred că va fi sigur pentru oameni peste doi ani, dar cu siguranță trei ani”, a spus Musk. Întrebat dacă intenționează să facă și el călătoria în spațiu, CEO-ul a spus că nu s-a gândit la asta, însă nu exclude ideea. Musk spunea mai demult că planul său este să producă 1000 de rachete Starship pe o perioadă de nouă ani pentru a duce un milion de oameni pe Marte.

În prezent, există mai mulți jucători în acest joc spațial, inclusiv Jeff Bezos, care deține Blue Origin. Această firmă și SpaceX sunt concurente și fiecare visează să ducă pe lună prima femeie. În plus, fiecare dintre cei doi își dorește să fie primul care duce turiști în spațiu. Cu toate acestea, atât Musk, cât și Bezos acționează cu scopul supraviețuirii pe termen lung a rasei umane, deși au idei diferite despre cum să ne asigurăm că supraviețuim.

Vizualizări: 508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: