Când vor afla salariații CE Oltenia detalii despre plățile compensatorii

Circa 300 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia vor pleca din cadrul companiei cu plăți compensatorii. Ce valoare vor avea acestea încă nu s-a stabilit. Oficialii companiei se vor pune la aceeași masă cu sindicatele săptămâna viitoare. Atunci vor avea loc primele discuții pe marginea criteriilor după care vor fi acordate plățile compensatorii și cuantumul acestora.

În total, în 2021, compania va rămâne fără mai bine de 700 de angajați. Jumătate urmează să iasă la pensie în acest an. Ceilalți vor primi plăți compensatorii.

Valoarea acestora se va stabili de săptămâna viitoare, când este stabilită prima întâlnire între directorii companiei și liderii de sindicat pe marginea acestui subiect. “Anul acesta, vor pleca în jur de 740 de salariați. 300 vor pleca cu plăți compensatorii. Diferența va fi din cei care îndeplinesc condițiile de pensionare. Încă nu am finalizat cu sindicatele punctul legat de plățile compensatorii. Vom stabili negocierile pentru programul de restructurare. Atunci vom stabili criteriile și nivelul plăților compensatorii. Săptămâna viitoare, vom avea primele discuții”, a spus Daniel Burlan, managerul companiei, la Tele3.

După 2 martie, vor începe și negocierile pe marginea Contractului Colectiv de Muncă.

Vizualizări: 4,815

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: